10/20/2014

Hiuka pehmeet touhuu.

Eräänä iltana kävi niin, että puikoilta putosi huokausten saattelemana pari sukkia. Ei enää, tää ei oo enää kivointa. Hanskatti, vantutti, lapastutti. Toisella olkapäällä istui lapasen henki ja toiseen korvaan kaikui isomman kääpiön kotityöinto: "määjärjestänsunlankalaatikkosminkätakiakaikkionkeskennytteetkaikkikeskeneräisetvalmiiksikoskamääsaanjotain."

Tottelin  molempia.


Peehekuva

Lapasinnostuksen ykköspari ei ole ehtinyt vielä kuvauskuntoon. Kakkos- ja kolmosparin kohtalo oli huomattavasti parempi kuten kuvasta näkyy. Nelos- ja vitosparikin odottaa jo esittelykunnossa. 


Tehdäkö tupsu vai ei tehdä tupsu?

Kesällä loin silmukat tähän pipoon paniikissa kun jollekin automatkalle piti saada matkaneulomus. Työ edistyi kaikki neljä kerrosta ja sen jälkeen saattoi käydä niin, että unohdin koko pipon. Meillä on siis kotityöinnostus päällänsä ja tämäkin löytyi niissä tohinoissa. En ymmärrä moista innostusta ollenkaan, mutta yritän parhaani mukaan kanavoida innostuksen todellisiin kohteisiin. Joulusiivo keittiön laatikoissa on jo tehty ja ikinä ei säilykepurkit ja makaroonit ja pastat ole olleet näin ojennuksessa. Servettiostoksillekin pitää lähteä kun pöytä on katettu niin säntillisesti viime aikoina. O_o. 

Mutta se pipo. Kuva ei kerro langan oikeaa väriä; tämä on vähän enemmän neon oikeasti. Malli on Irish Girlie Knitsin Miles to go. Edessä on tuollainen palmikko-lehdykkä -kuvio ja muutoin pipo on sileää. Ei mee hukkaan väkijoukossa.


"Koitetaas se sydän."

Kauniita lapasmalleja on todella vaikea löytää. En halua lähteä vielä kirjoneuleen tielle vaan halusin malleja paksummille langoille. Kohtasin seinän. Ilmaismalli Simple Autumn Mitts on vähän sinne päin, mutta tuo kuvion keskisilmukka näyttää ainakin mun käsialalla aivan liian huomiotaherättävältä. Njäh. Aika njäh oli myös tuo oikean käden kulmakipsi, josta onneksi on nyt jo päästy eroon. 


Osaan mä tälläkin kädellä. 

Onneksi aina voi mennä lanka edellä jos tuntuu että malli ei ota sopiakseen. Ihanan väriset raitulit, pelkkää pehmeyttä ja suloisuutta. Silmukkamäärät ja peukalokiilan ohjeet ovat samat molemmissa lapasissa. Puikkoja taisin vähän pienentää tätä mallia varten. 


Ei lisättävää. Nää on hurmaavat.


Siivet sopi mukaan.
Viiden lapasparin jälkeen sukatti taas hiukan. Näistä toinen sukka valmistui jo joskus syyskuulla, mutta hanskatuksen iskettyä en saanut tartuttua puuttuvaan pariin aiemmin. Teen nyt harkitun riskin kun isken nämä tänne, sillä sukat lähtevät pukinkonttiin! Oi kivaa! Lanka on Handun liukuvärjättyjä sukkalankoja, joka toimitetaan kahdella pikkuvyyhdillä.

Missä vaiheessa jouluvalmisteluja siellä mennään? Mä olen lukenut väen kokemuksia siitä, että lahjoja ei paketoitaisikaan vaan käsityöt voisi laittaa yhteen koriin, josta jokainen voisi valita itselleen sopivan. En ole vielä päässyt selville, että olisko tää hyvä vai ei. Miinussarake on voitolla, koska sitten ei saisi paketoida mitään ja yllätysmomentti olisi pienempi. Kaksi kuukautta ja neljä päivää. Kyl täs ehtii miettiä. Sillai kai.

1 kommentti:

  1. Oi, miten monta ihanaa juttua! Kovastipaljon sykähdytti nuo sukat: ai että miten somalta malli näyttääkään liukuvärjästystä ihanuuslangasta neulottuna.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)