3/16/2013

Näin pidät vauvan hikisenä

Onnenpäivä se oli eilinenkin, viimeinen odottamani lähetys pääsi kotiin. Kyllä kotimaassakin on taitavia värjäreitä, tämän olen tilannut Zeldan dippilaarista. Lanka on 50/50 merinosilkkiä ja väri loistava ja hehkuva auringon- ja kullankeltainen. Mallikin tälle oli jo valmiiksi mielessä, kevättä kohti! Ihan se on se mielialakin semmonen kun lämpömittaria katsoo, vain -18C! 


Kultapiisku

Viime kesänä sain kuulla vauvanodotusuutisia monelta taholta ja aloitinkin siinä sitten kaksi villatakkia eri värikoodeilla. Toista vauvaa odotettiin syntyväksi loppukesällä ja toista tänne helmikuun aikoihin. Varmistuksen varmistuksena aloitin toista takkia vaaleanpunaisena ja toista sitten enemmän neutraalimpana versiona. Sain molemmista valmiiksi vartalo-osan. Kun ensimmäiset vauvauutiset kuultiin, tulikin kiire nitkuttaa vaaleanpunainen takki valmiiksi ja toinen takki jäikin sitten pussukkaan odottamaan aikaa parempaa. Marinoin takkia puolivalmiina koko syksyn ja kun uusi vuosi koitti, tartuin taas siihen. Vaaleanpunaisen takin annoin syyskuussa saajalleen napit vielä paperipussissa, koska työn valmistuminen ja viimeistely meni melko viime tippaan taas kerran, mutta todistettavasti ystäväni on kiinnittänyt napit jo takkin. :) Se villatakki muuten pingottui työpaikan naistenhuoneen patterin päällä!


Menis unisex-takista, eikö?


Mutta se toinen takki. Tämä kietaisuvillatakki on tehty Joji Locatellin ohjeella "Garter stitch baby kimono." Läpän alla on nyörit i-cordia, joilla takin voi solmia kiinni toiselta kyljeltä. Napit ovat aitoa vintagea mun äidinäidin nappilaatikosta. Isomman kääpiön valitsemana tietenkin. Lankana on Handun värjäämää merinovillaa värissä "Yardbird Suite." Ohjeesta poiketen takin hihat on neulottu pyörönä ja mitään ommeltavia saumoja ei siis tässäkään vaatteessa ole ollut. Kyllä se ainaoikea-neulos on vaan niin mun juttu. :)


Ei näissä mitään vyötärönauhaakaan pitänyt olla,
mutta ei ne kyllä ilmankaan pysyis ylhäällä.

Yritin pitää takin yllätyksenä saajalleen, mutta koska en innostuksissani sitä pystynyt pitämään, päätin tehdä jotain muuta yllättävää pakettiin. Syntyi villahousut samasta Handun merinovillalangasta. Lahkeen resorit ovat samaa väriä kuin takkikin. Ohjeena taustalla on ollut joku Dropsin vauvapöksyohje, mutta koska näidenkin valmistumisella oli melko tiukka aikataulu, en näköjään ohjetta ole noudattanut kuin alussa ja joidenkin mittojen kohdalla. Lisäykset ja kavennukset ja muut muotoilut on aika summamutikassa tehtyjä, joka on melko poikkeuksellista mun kohdalla. Mutta housut niistä tuli! Aika jännä juttu!


Vain lentäjänlasit puuttuu!

Jep, paljastin housutkin etukäteen, koska paloin halusta esitellä ne jollekin, joka ymmärtää neulomisen päälle. Eivät pysyneet yllätyksenä. Vielä oli jäljellä ideoita, joten yhdenillantyönä valmistui pieni pipo. Malli on Aviatrix ja tämä neulotaan hassusti poikittain otsalta takaraivolle lyhennetyin kerroksin. Ja istuu sitten mini-ihmisen päähän todella hyvin! Lankana on jämälankapurkista Madelinetosh Tosh DK:ta värissä Composition Book Grey. Nappi on..nappipurkista. Pipon ohje on sarjoitettu vauvasta aikuiselle ja erivahvuisille langoille löytyy omat ohjeensa. Tätä mää teen vielä isommassakin koossa! Ihan vaan kiusaksi.

Piponkin esittelin heti kun se oli valmis. Ajatuksenani oli viedä paketti pellon toiseen laitaan laskettuna päivänä ja näin myös tein. Yllätysmomenttina neuloin pakettiin vielä pienen pienet tumput samasta langasta kuin villatakkikin oli. Heijee, mikä yllätys. Oon huono pitämään yllätyksiä, varsinkin jos olen niistä itse yhtään innoissani. 

Ei hyvää päivää.

Viikonlopuksi on vaikka mitä vaihtoehtoja tekemiseksi, kaikkea ei millään kerkeä ja kotonakin olisi oikeasti touhuamista. Meil on nyt aamuteekutsut, tärkeimmät siis ensin. Kääpiöt kävivät viikolla retkellä Motonetissä ja sain tuliaisiksi neljä pakettia valkoisia ja vaaleanpunaisia tuikkuja. Myydäänkö siellä niitäkin?

5 kommenttia:

 1. Vau, mitkä vaatteet! Ovat varmasti saajalleen (ja hänen äidilleen) sopivat! Minäkin tein kerran tuon Aviatrixin, mutta en saanut mielestäni hyvän mallista, olikohan lanka liian ohutta, vai mikä lie syynä? Sinun tekemäsi näyttää tosi mallikkaalta :)
  piki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ohuesta langasta voi kyllä tulla vähän lörppä; tää vaatii ehkä jämäkkyyttä et on hyvä. Tai sit nyt kuu oli oikeassa asennossa ja pipo vaan onnistui.

   Poista
 2. Kiitos kaikista vinkeistä, joita tuolta välistä taas poimin. Koko sarja on ihana! Täällä juuri tuotetaan kietaisutakkia minikoossa ja harmittelen, että olen jo etukappeleet tehnyt, kun tuossa sinun mallissasi leikkaus on paljon mukavamman näköinen, kun omassa ohjeessani. Voi ei - pitää siis tehdä toinen ;)

  VastaaPoista
 3. Onpas ihania neuleita syntynyt:) Kyllä kelpaa pienoisten näissä pötkötellä tai vaikka temmeltääkin;)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)