11/12/2013

Enkä edes yrittänyt kakaroita kutistaa!

Yhtenä pyjamapäivänä piti testata kutistemuoviaskartelua. Ajatuksena oli "mää vähän äkkisten tost kokeilen" ja annoin Sharpie-kokoelmani myös kääpiöiden käyttöön. Voi sitä sääntöjen ja ohjeiden määrää..nauratti ihan itseäkin. Ajatuksena meillä oli saada aikaan kuusenkoristeita sekä muutama rintaneula.

Miten siinä kävikään?


Kylsesiit! -pilvi.

Raitapallo

Hei kato mun sählypallo!

Ei se nyt ihan menny niin ko suunniteltiin! Muovihan on 'kypsentämättömänä' semmoista hyvin piirtoheitinkalvontapaista. Piirtämiseen suositellaan permanent-tusseja ja valmiit työt pyöräytetään 2-3min 160-asteisessa uunissa. Prosessikuvaukseen kuului, että työt saattavat kupruilla, mutta ne pitää lämpiminä laittaa painon alle, että suoristuvat; suurimmat taitokset pitäisi availla uunissa heti kun meinaavat taitokselle mennä. 

Taitoksia? Näissä? Eeeeiii...

Pienimmältä pääsi poru uuninluukun ääressä, me kaksi isompaa kikatettiin hulluna kun ihmeteltiin muovin liikkeitä pellillä. Varsin viihdyttävä kokemus! Ohjeista poiketen yritin kuumentaa nämä painon alla (painavampi/kevyempi), mutta siinä tapauksessa muoville ei tapahtunut yhtään mitään! Ei mitään! Jopa patalapun paino oli riittävä pitämään muovi ennallaan ja kun sen otti pois, alkoi kupruilu taas täydellä teholla. Todellakaan näitä ei uunista poisottamisen jälkeen saanut mitenkään enää käsiteltyä; aivan kivikovia olivat. Pidin töitä vähemmän kuumassa uunissa, enemmän kuumassa uunissa, pidemmän aikaa, lyhyemmän aikaa. Aina tarjolla oli jotain persoonallista. 

Sharpiet toimivat hyvin tässä työssä, mutta olisko se nyt tää Tiimarin poistomyynnin kalvo, joka tökkii..mää niin haluisin onnistua tässä, mutta saattaa olla, että tää kokeilu jäi tähän yhteen kertaan. Ei mittään vinkkejä olis missään lisää tarjota?Valitse suosikkisi.

Tyylilleni uskollisena otan vastaan sen, mitä on tarjolla. On nämä nyt ihan mahtavia näinkin! Ei tasaisia, ei tylsiä eikä ainakaan toistettavissa olevia! Ja värit on kivoja, ihan tosi kivoja! :)Joulukuuseen nämä päätyvät. Just täydellisiä meille.

6 kommenttia:

 1. Just kuule juttelin yks päivä "kutistemuoviasiantuntijan" kanssa tosta puuhasta. Anto vinkin, että ei kannata maalata tai värittää ihan tasaisesti koko kuvaa, sillä se saattaa kupruilla uunissa.. Olisko tässä ongelmaan ratkaisu? Oliko teillä paistossa yhtään ns. pelkkää ääriviivatyötä? Mutta siis ihan täydellisilthän nuo näyttää kyllä!! :) Eikun suurtuotantoa suunnittelemaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh! Vois olla syynä! Toi yks nimittäin jäi osittain väritetyksi (toi toinen sählypallo) ja se on noista silein! Mä oikeesti olin sitä mieltä, että Tiimarin konkurssista masentuneet muovit ei ole enää terässä..ehkä on syytä vaihtaa se ajatus toiseksi! Kiitos. :) Ääriviivatöitäpitääkin kokeilla, matskua vielä ehkä jäi...

   Poista
 2. Kivoilta näyttävät noinkin. Ekan pilven kohdalla en edes epäilly ettei niistä olis kuulunutkin tulla vähän käppyröitä ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)