1/11/2014

Äiti misä niit perunapuita kasvaa?

Syksyn tarkimmin varjeltu salaisuus oli sininen ja siinä oli hirvittävän monta ihanaa ja selkeää oikeaa silmukkaa. Paljastin neulovani tätä jo syyskuun puolella ja hyvissä ajoin tuli vielä valmistakin. Aatonaattona tätä vielä höyrytin, mutta neulomisen osalta valmista tuli poikkeuksellisesti oikein hyvissä ajoin.


Sähäkän sinistä

Veera Välimäen Lankaleikki -kirjasta suunnittelin ensin neulovani Taskutakin, mutta koska inspistä suht ohuesta langasta neulottuun takkiin ei tuntunut löytyvän, hautasin ajatuksen. Edestakaisin -liivi ei herättänyt minkäänlaisia tuntemuksia kirjan sivuja selatessani, mutta sitten kun Villaviidakon Emma läväytti omansa esille, olin myyty. Toi sopis niin mein äitille!

Helma peittää Hello Kitty -tarrat farkkujen takamuksessa

Liivin ohje on kirjoitettu sport-vahvuiselle langalle, mutta mä lähdin tällä paksummalla Louhittaren Luolan Ahdilla eteenpäin, koska siitä se mun inspistyökin oli tehty. :) Salaperäisesti mitattiin äitin selän leveyttä ja arvoin oikeaa kokoa. Arpominen piti tietenkin suorittaa just tosi yksinkertaisesti, koska lanka oli niin paljon paksumpaa kuin ohjeessa...

Lankaan rakastuin ja jouduin pettymään myöhemmin loppuvuonna kun selvisi, että kyseistä lankaa ei enää valmisteta; samaa pohjalankaa ei kuulemma enää ole saatavana. Ahti-varastot olivat kautta Suomen jo tyhjentyneet kun minä etsin vielä omiani..värilläkään ei siinä tilanteessa olisi ollut väliä. Ekaa kertaa pitkään pitkään aikaan tuntuu, että lankalaatikon muutama Ahti-vyyhti pitää nyt säilyttää suurella rakkaudella..tai vähintään niille pitää löytää joku ihan oma, spesiaali, työnsä. Mahtava lanka! Älä sit kuvaa naamaa - sanoi hän, jolla oli poskissakin HK-tarrat.

Lähdin liikkeelle XS-koon silmukoilla. Rakenteeltaan tämä työ oli vähintäänkin mielenkiintoinen, liikkeelle lähdetään kauluksien etureunasta; tehdään lisäyksiä siellä sun täällä, päätellää hihansuiden silmukat, jonka jälkeen tehdään lyhennettyjä kerroksia kauluksia mukaillen. Lopuksi poimitaan kauluskaitaleiden alareunasta silmukat ja neulotaan helmaa hetken matkaa suoraan. Ei sauman saumaa koko työssä ja lankoja piti melkein päätellä vain alussa, lopussa ja vyyhtien vaihtokohdissa. Supernerokasta!

Kukaan ei tajunnut mitään, mutta ei sen väliä. Sillai se kuitenkin tehtiin. :) 

Mä en tiedä, miten mä niitä lisäyksiä siinä tein, mutta ei mun täsmänneet silmukat mihinkään siinä vaiheessa kun piti hihansuut päätellä. Viesti Veeralle ja mulla oli muutamassa tunnissa vastaus, miten jatkaa. Eipä juuri avuliaampaa voi olla. :)


"Aika kuuma tää on."

Veera Välimäki - Lankaleikki
Knitlob's Lair Ahti
"Kuningas"
378g
5,5mm
Jesjes ja juujuu ja mahtavaa!


Äitien luonnollisesti kuuluu aina tykätä lastensa töistä, joten tää laitettiin heti aattona päälle. Kesti ehkä kaksi minuuttia ja kuulin kommentin "mut aika kuuma tää on." No on kai! Paksua villaa! Sisällä +26! Eli - näyttää ihan työvaatteelta, mutta aika arktisissa olosuhteissa saa työskennellä, että tää on käypää tavaraa. :) Mut ihan varmaan ihan joka vuosi tulee kylmä, joten aika kiva, että joku kalsea aamu vaikka saa laittaa tän ylleen. Tää oli oikeen kiva projekti, harkitsen itsellenikin! Tilanne vaatisi mun mielestä taas Ahtia, mutta entäs jos ei ole Ahdin voittanutta?

Ja ne perunapuut; mä olen tänään saanut keskustella tästä aiheesta jo niin paljon, että kohta mä sanon noille, että kattokaa googlesta! 

8 kommenttia:

 1. Ihana juttu, takki, tekijä ja malli - mutta missä on LUMI ?

  VastaaPoista
 2. Tulipas siitä hieno! :) Eiköhän liivi ole käytössä vaikka jo tänä pakkasviikonloppuna...

  VastaaPoista
 3. Upea! Oon miettinyt tuon neulomista, kun veikkaan, että mulla olisi tarve tuollaiselle liiville. Tai ainakin mieliteko.
  :D

  VastaaPoista
 4. No voihan kökkö, miksi aina parhaat lähtee ensin?! On kunnia olla inspiraation lähteenä, sanoo Krookusliivini. Kuningasliivi on mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terkkuja krookusliiville, mää ajattelin sitä tosi paljon syksyn mittaan; syyskuussa ihan joka päivä ja taas joulukuun alussa mä kävin kattelees niitä ihania violettitaivaan värisiä kuvia... Voi Ahti, miks lähdit niin aikaisin!?

   Poista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)