8/19/2013

Maijan köökistä kajahti

Se oli muuten ravintolapäivä eile! Pieni haave elää omasta (tai siis yhtymän) pop up -ravintolastakin ja ehkä juuri sen vuoksi ajoitin itseni paikalle Köökistä kajahtaa -kahvilaan. Joo, kannatti! :) Kiitos Maija! 

Annetaan huonolaatuisten kuvien kertoa lisää ja Maijan omasta blogista voit pongata lisäinfoa ja aika paljon parempia kuvia - kenties myös lammen asukkaita!Oltais ehkä osattu ilman kylttejäkin perille, mutta oli nää silti aika kivat. Tuo höyryävä kuppi on ihana. :) Taloudessa ilmiselvästi asui joku puunkäsittelyn taitava, löytyi mahtavia hirsi- ja lautapinoja ja se pihatupa, jonka terassilla mekin kupposemme nautimme, oli valloittava. 
Ja hei mikä tarjotin. Ei o tusinatavaraa!
Alkupaloiksi nautittiin itsetehtyä leipää neljällä eri levitteellä. Vihreä hernepesto oli suosikki! Punajuurta en ole itse tässä muodossa, levitteenä, keksinyt koskaan käyttää ja suosikkijuurekseni varmasti muotoutuu tähänkin tapaan vielä jonakin päivänä.

Toisena ruokalajina oli juustokakkua kahdella tapaa. Minttuista sekä vadelmaista kakkua. Tasan meni meillä maku eli toinen tykkäs toisesta ja toinen toisesta. Kaakaonibsien lisääminen juustomassaan on kokeilemisen arvoista, just se raksuva ylläri suussa. Toimii! Vadelmainen kakku oli kevyen ja raikkaan oloista, mutta koska se oli hyvää, sen on pakko olla pahaksi linjoille.

Kyllä sitä väkeä sinne oli eksynyt! Pihamökin tunnelmaa olisi voinut jäädä haistelemaan pidemmäksikin aikaa, mutta tarjoan loppuun pienet palaset ulkoa ja sisältä. Värikäs matto tietenkin pisti silmään siinä saunan ovella ja sisällä menin kurkistamaan pöydälle asetettuun koriin. 
Korillinen neuleita on aina ilo silmälle. :)


Loppuun tarjoan täysin pyytämättä Ankkalammen toisen ruokavinkin. Suikaloi kesäkurpitsa (itse käytin tekniikkaa 'ensin juustohöylällä leveiksi suikaleiksi ja sen jälkeen parilla puukon viillolla nämä leveät suikaleet kapeammiksi'), lämmitä oliiviöljy pannulla, heitä suikaleet pannuun ja suola ja pippuri perään ja pyörittele minuutin verran. Lisää lusikallinen Creme Bonjour Cuisinea ja pyörittele jokusen kerran. Satsi lautaselle ja parmesania päälle ja se o siin. Ruokaisamman annoksen saat lisäämällä luonnollisesti lihaa siihen samalle lautaselle tai vaikka raejuustoa. Tai ota banaani jälkiruuaksi.

Palaan loppuviikolla niitten juhlien merkeissä, mitä mää oikeen keksisisin teille...

3 kommenttia:

 1. Vau! Jotenkin todella valloittavaa päästä lukemaan postaus omasta tapahtumasta näin kahvivieraan näkökulmasta. :) Olet kuvaillut tapahtumaani ihanan lämpöisin sanoin, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totuuksia tässä vaan oli lauottu - siellä oli lämpöinen tunnelma. :)

   Poista
 2. Olipas herkullisia kuvia sekä täällä että ravintelin emännän omassa blogissa. Täälläkin tapahtuma on kaiketi ihan elävä, mutta mitenkä en olekaan saanut itseäni koskaan liikkeelle ja osallistumaan.. Kerrassaan mukavaa olisi ollut istua kahvikupin ja kakun kanssa pihatuvan terassille vaihtamaan kuulumisia teidän kanssanne! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)