2/28/2014

My so-called langanhankintalakko

Olipa kerran yks lankalakko, mutta sitten se ei ollutkaan enää. Näitä satuja olen kuullut muistakin suista viime aikoina ja nyt mun valitettavasti pitää itsekin kertoa se sama tarina.

Blaah, oon niin heikko. 

Haluatteko selitykset heti alkuun? Vai esittelenkö ensin ja selitän sitten? 


Kyl ne Suomessa osaa värjätä!

Olipa kerran yks Neulojien Yö. Tosi kerranelämässä-kokemus, koska järjestetäänhän se vain KAKSI kertaa vuodessa. o_O Pinkki lanka saapui langan luokse - voitin sen nimittäin Mielityn arvonnasta! Moniväristä kainuunharmasta, johon sattumalta olen muutenkin tässä ihastusta kehitellyt. Siniharmaan langan alkuperään voin vastata vaan että kvg - sieltä se nimittäin on. Molemmat uusia tuttavuuksia; Mielityn pussukoita ja kangaskasseja mulla on ollutkin, mutta ei lankaa aiemmin.

Ei mitään suunnitelmaa tai ajatusta näille langoille.

Lisää kuvateksti

Pahoittelen räikeää kuvaa, tämä on pilkkopimeässä häpeähuoneessa napsaistu. Lanitium ex machina avasi Neulojien Yönä uuden verkkokauppansa. Viime kerralla samasta tapahtumasta hankittu lanka jäi niin mukavana neulomiskokemuksena mieleen, että sitä samaa olisin kaivannut vähän lisää. Jes, kyllä sitä siellä oli, mutta miten minä lankesinkaan johonkin aivan muuhun. Pinkille langalle on ennestään keltainen kaveri, se on vähän niinko ehkä sen vuoksi kotiutunut tänne. Hyvänharmaalle silkkilangalle taas on aina paikka, joten sen vuoksi sitä. Mutta todellakin, sen langan, jota olisin kaivannut, sujuvasti ohitin hyllyiltä.

Neulojien Yön repsahdukset eivät jäänet näihin kahteen vaan tien päällä on vielä yksi lähetys. Olen niin huokaissut helpotuksesta, että sen toimitus osuu vasta maaliskuulle. 

Ja sit mä vahingossa kävin kerran Handussa ja joku perjantai piristin itseäni Wollmeiselassa. Ja se yks Titityyn täydennys yksikin perjantai...voi perjantai!

Saa ruoskia. 

Puolustuksen puheenvuorossa kerrotaan, että on valmiita töitäkin saatu aikaan ja kuu on lopetettu aloittamalla uusia töitä oikeen useampia. Kova tavoite on se miinusmerkkinen tulos saada aikaan (tänä vuonna? joka kuukausi? edes joku kuukausi?) ja ei se kyllä tällä tahdilla tule. Huonommallakin matematiikalla sen ymmärrän. Mind the Gap!

Tammikuun saapumiserä on jo kerällä ja muotoutumassa sukiksi. Näitten valmistumisesta ei ole pienintäkään takuuta, koska sukkien neulominen on KAUHEETA edelleen. Testaan tällä projektilla sitä, että jos langalla olisi piristävä vaikutus? Alku hankalaa, emmää käsit. Lanka on Trailing Cloudsin sukkalankaa ja "sävyn" nimi on Mind The Gap. Lanka raidoittuu suht leveiksi raidoiksi ja raitojen sävyt toistavat Lontoon maanalaisen linjojen värejä. Yritän fiilistellä, mutta ei se sukkaa kutomalla kyllä luonnistu. Gnnnnnnh. Jos nää on joskus valmiit, niin..jotain.


Niin on maanläheistä
Raitasukkaprojektin vastakohtana on Handun HarmIlua hempeän roosana ja pehmeänä vihreänä. Lanka on ensituntumalta kovin karkeaa ja karvaista. No on, on se sitä, mutta neulomistatsi on kyllä niin erilaisen mahtava. Kädet jäävät pehmoisiksi, koska langassa on aavistus lanoliinia vielä tai siltä se sormiin ainakin tuntuu. Jos nenän painaa kiinni kerään, saa pienen tuulahduksen lampaista... Vyyhdit ovat hautuneet laatikoissa jo varmaan parisen vuotta, olipa aika tarttua näihinkin!

Näiden lisäksi on tietty pitänyt aloittaa paksulankajuttujakin, että saisin kulutetut grammat näyttämään edes vähän paremmilta. :P Huolestuttavaa on se, että maaliskuu on jo etukäteen miinuksella tai että se on jo etukäteen luonut paineita grammojen kulutukseen.

Helmikuu 2014
Käytetyt grammat: -615
Lisääntyneet grammat: + 1200


15 kommenttia:

 1. Voi mitä ihania lankahankintoja! Ja voi lakko parkaa :/ Onneksi on vasta alkuvuosi, eli kyllä se siitä!

  Itsellä on myös käynnissä lankalaihis ja oikeasti olen jo pari kertaa kironnut, että lähdin mukaan. Tekisi nimittäin hirveästi mieli ostaa lankaa, mutta pää vaan ei annan periksi :D Hyvähän se toisaalta on, että lankavarasto pienenee ja on mahtavaa huomata kuinka mahtavasti olen hillinnyt itseni. Ensi vuodelle olen kaavaillut jo lankalihotusta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot sinnikäs, ihailen. :) Lihotus tässä mielessä kuulostaa myös oikeen kivalta projektilta...

   Poista
 2. Hih, mun "lakko" on ihan yhtä huonossa jamassa... Ja mäkin tilasin tota Mind the Gapia eilen, se ehkä päätyy puikoille ihan heti kun on kotona. :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania lankoa. On aivan perusteltua pitää pieni tauko lakossa, sitä voi sit taas jatkaa jos haluaa! Meinasin kans yks perjantai sortua Titityyllä, mut mun lankavarastoa katsoessa ymmärtää, että pätevää selitystä ei ole... Löysimpä itseni lauantai-aamun ratoksi silti taas Titityyltä, mut onneksi ne on tänään pyyhkineet Madelinetoshit verkkokaupan hyllyistä Helsingin käsityömessujen vuoksi :p.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tajua, miks retkahdin siihen toshiin; saahan sitä nyt tilattua mistä vaan milloin vaan..ja jotenkin en tätä muistanut. :)

   Poista
 4. Eihän noin kauniita lankoja voi jättää ostamatta!
  Lankalakko piti täälläkin tammikuun. Vapaapäivänä oli mentävä Kerään ja lopputulos varmaan jokaisen arvattavissa... Nettikaupoista sentään olen pysynyt poissa. Toistaiseksi. :D
  Olisikohan jotain vertaistukiryhmää olemassa?

  VastaaPoista
 5. Mitä tapahtuu jos ja kun eksyn Turkuun messuille? Tapahtuu ihan kauheita asioita. :) Vertaistuki aiheuttaa varmaan lisäretkahduksia, arvaan.

  VastaaPoista
 6. Lakot ja laihiksethan on tuomittu epäonnistumaan! Päämääränä olkoon pysyvä elämäntapamuutos. Tervetuloa kurinalaisuus, tylsyys ja hyvä omatunto!! Tai sitten lankavarastoon voi suhtautua vähän kuin kirjastoon: selaillaan, palaillaan klassikoiden pariin, tutustutaan uudesta näkökulmasta jo hieman pölyyntyneisiin hyllyn perille unhoittuneisiin ystäviin ja kerätään samalta tekijältä koko sarja... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm..kokoelman kerääminen..sama sarja koko tekijältä..nää kuulostaa ihan tutuilta ajatuksilta! Klassikot! Vau! Otan ehdottomasti onkeen sun ajatuksista!

   Poista
 7. Niin se vain on, ei ne lakot koskaan pidä. Minulle sanottiin kerran Skotlannissa kun en millään voinut olla ostamtta neljää kerää Noroa, että se on addiktio lankaan eikä siitä parane ikinä. Joskus saattta helpottaa vähän mutta eroon siitä ei pääse ikinä.

  VastaaPoista
 8. EIhän tuollaisia ihanuuksia voisikaan vastustaa!

  VastaaPoista
 9. Hej på dig! Blogissani olisi haaste just sulle. :-)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)