3/23/2014

Jamppa goes Turku.

Jampan seikkailut jatkuvat. Vietettiinpä kerran yllätyssynttäreitä. Kaappasimme pellon toiselta laidalta sankarin kyytimme vuorokautta liian aikaisin. Hänellä oli kahdeksan tuntia aikaa varustautua siihen, että ei olekaan kotona seuraavaa yötä. Kohdetta ei kerrottu eikä sen enempää muitakaan suunnitelmia. 

Messumatka Turun kädentaitomessuille oli päätetty jo aiemmin ja sitten kun huomattiin, että yhdet bileet osuu tähän samaan aikana, päätimme yhdistää nämä. Hotelliyöpyminen, illallinen nepalilaisessa ja hetken istuskelu Koulussa. Ihanan rentouttava ilta ja aamulla oltiin virkeinä menossa messuille. En suunnitellut tätä kuvaraporttia sen enempää, mutta ekaa kuvaa kun näppäsin, tuli Jampan korva vahingossa eteen ja siitä se ajatus sitten lähti...


Täällä Jamppa ja Turun messukeskus!

Olipa väkeä! Osuttiin just suurimpaan ruuhkaan heti alkuun. Vastavirta oli se suunta, jonne edettiin. 

Sielunkumppanini! Tän värisellä taljalla vois viettää hetken jos toisenkin!

Messut olivat vähän niinko Tampereen messut minikoossa. Huomattava ero oli osallistujakunnassa, täällä oli paaljon enemmän mummusakkia. Näytteilleasettajat olivat jokseenkin samoja, mutta osastot osittain suppeampia. Messuhallissa oli todella kuuma ja huono ilma. Vaikka kuvasta vois päätellä, että siellä oli niin ahdasta, että piti etummaisen messuilijan tukkaan mennä kiinni, niin ei se kuitenkaan niin ollut. Olipa kauniin värinen lampaantalja jollain esillä!


Ei tunnu herneitä patjan alla.

Poppelin kojulla mieleni teki tarttua näihin Dropsin puuvillamerinoihin. Tai ei näihin, mutta niihin keltaisiin. Oon aiemminkin jo miettinyt, että tätä olis kiva kokeilla. Järjen Ääni vieressä (eli synttärisankari ite) hoki, että mitä sää noilla teet ja niinpä Jamppa jäi ilman keväthuivia. Kivan tuntuista lankaa, mutta epäilen, että kovin "splitty"; säikeisyyden kanssa saattais mennä hermot.


Mahtavaa! Tää oli parasta!

Titityy saattoi olla osasyy koko messumatkaan. Osasto on aina niin kaunis. Kauniita töitä, kaikkee kivaa hiplattavaa ja ihania uutuuksia ja mukavat ihmiset ja..huokaus. Tässä osastolla todistimme myös sitä, että on ihan eri asia käyttää rahaa 40 euroa ja 20 euroa eri kerroilla kuin 60 e kerralla. 60 euroa on ihan kauheesti, mutta 40 ja 20 e erikseen on paaaljon vähemmän. Naisen pettämätön logiikka.


Ittetehty olis ollu parempaa.

Perinteisesti messumatkaan kuuluu evästys, eväiden tekeminen ja niiden suunnittelu. Yllätyssynttäreiden vuoksi evästys jäi välistä niiden tekemisen ja suunnittelun osalta ja se kyllä vähän harmitti. Ylihintaiset ruisleivät ja erinomaisen hyvät kahvit maistuivat kyllä silti tallustamisen lomassa. Oikeesti, automaatista sai aivan todella hyvää kahvia, koska se jäi oikein mieleen.


Hus, pois, täällä ei ole mitään nähtävää!

Kotimatkalla Jamppa huilasi reissukassissa hempeyksiä vartioiden. Hyvin vartioitu. Aarteet pääsivät turvallisesti kotiin. 


Pehmeää ja pumpulia

Jee, ei lähtenyt käsistä! Oon aivan happy! Kaksi näistä ostoksista oli edes vähän suunniteltu ja keltainen Hedgehog fibersin Sock oli se ns. erehdys ja lipsuminen. Oikeeta ja rasvaista villalankaa halusin kokeilla ja Rintalan tilan karitsanvilla oli se, johon päädyin. Tähän mulla on pinkkiä kainuuharmasta kaveriksi, vain projekti-idea puuttuu! Eikä lanka ole oikeasti rasvaista vaan se on pehmeää ja tässä on vain aavistus lampaan tuoksua. Tähän tekee mieli tarttua heti. Pinkistä tosh merino lightistä tulee kääpiöille jotkut huivit (kas siinä, sehän näyttää ihan päätökseltä ja lupaukselta) ja kaveriksi laitetaan jotain toista väriä jos tarvitaan. Titityyn osastolla oli neulottu pinkki-sininen Cladonia tästä Hedgehogin langasta. Tuntu oli ylellisen pehmeä, ei ollenkaan villainen. Jäljellä oli melko mielenkiintoisia värejä ja vaikka tämmöstä sinapinviljanruskeankeltaista lankaa on aivan riittämiin, oli tää kuitenkin ehkä niistä ainoa sellainen sävy, jota pystyin kuvittelemaan puikoilleni. 

Eikä mitään muuta. Voitteko uskoa? :) Tässäkin on siis kolme vyyhtiä liikaa lankaa, mutta koska laatikoissa saattaa juuri olla tilaa kolmelle vyyhdille, niin en jää murehtimaan pidemmäksi aikaa. Hyvä reissu oli!

Hyvää viikonalkua  kaikille! Maaliskuukin on melkein jo ohi. :O

5 kommenttia:

 1. Ihan huippu postaus, kivoja kuvia! Teillä vaikuttaa olleen antoisa reissu! :)
  Mainittakoon siitä CottonMerinosta, että ei oo ollenkaa niin halkeilevaa, kuin vois kuvitella. Mä meinaan vihaan sydämeni pohjasta semmoisia halkeilevia kökkölankoja, mutta ton kanssa mulla ei ole ollut ongelmia. Oon saattanut ostaa sitä jo varastoonkin kahden paidan verran. Ohohups! Niin että mee vaan nettiPoppeliin ja tilaa pois - ainakin huivillinen, ellei paidallinen. Tai kaksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, älä houkuta mua tilauslomakkeita täyttämään! Mä näen ihan, että tuo lanka olis hyvää matskua siihen uuteen Kynance Coveen. Eeeeeiiii....

   Poista
 2. Kävin silittämässä just samoja lankoja, kellertävä Hedgehog oli jo lähdössä mukaan mutta sit keksinkin jotain muuta. Mä oon kans miettinyt tota Dropsin lankaa, että olisko se kiva. Ja se keltainen oli kyllä nätti. Ihan niinku tätä lankaa ei jo ois tarpeeks. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää ostit jotain raitalankoja, veikkaan!? :)

   Poista
  2. Ihme kyllä en! Madelinetoshia ja Uncommon Threadia tarttui matkaan :)

   Poista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)