5/06/2013

Painopiste muuttuu

Juu, muuttuiski oikeesti. Painopisteet ja painot erityisesti! Ei ne kuulemma koskaan itekseen, jotain pitäisi kai tehdäkin. :P Oon tainnut jonkun kerran tässä tuskailla erään neuletakin hihojen ja niiden pitkäveteisyyden kanssa. Takki on nyt tovin ollut valmiina, mutta kuvaaminen ei ole kovin helppoa itekseen. Valmis tuote ei mun mielestä näytä pyykkinarulla/klapikasassa/henkarissa/mytyssä juuri miltään, joten tänään kun perhe sukelsi kellariin iltapesulle, hurautin pellon toiseen laitaan poseeraamaan. Ja olin siiheks (Tätä sanaa olen ääneen ihastellut jonkun kerran! En ole keksinyt sitä itse!) kotona kun hekin yläkertaan sieltä selvisivät. Nopeus on valttini.


Harmi kun ette nää mun kenkiä. 

Wollmeisea kun neuloo riittävän suurilla puikoilla, niin kyllä siihen pintaan saa sopivasti elävyyttä ja laskeutuvuutta. Tässä kuvassa tuo helma näyttää just niin kivalta kun oikeesti onkin. Väri on mun mielestä yks merkin kauneimmista, tumma, hyvä ja syvä harmaa nimeltään 47Ag. Takin helma on muotoiltu lyhennetyin kerroksin; aina yksi silmukka kerros kerrokselta enemmän. Kaarrokkeen neuloin orjallisesti ohjeen mukaan, mutta sitten en malttanut lukea ohjetta helmalisäysten suhteen tarpeeksi tarkkaan ja saatoin tehdä lisäykset joka 12. krs joka 6. krs:n sijaan. Hyvä virhe, sen haluan toistaa seuraavallakin kerralla.


Napa selkään kiinni.
Ettei kaikki menis kerralla nappiin, niin olis tässä mallissa vähän muokattavaakin. Mulla ei ole hartioita, ei sitten yhtään. Tiesin odottaa todella avonaista kaula-aukkoa, mutta tää meinaa oikeasti pudota pois päältä. Harkitsen kerroksen tai kahden virkkaamista yläreunaan tai sitten poimin silmukat vielä kerran puikolle ja päättelen; sekin saattaisi kiristää tätä sopivasti. Jos nyt oikein ymmärsin, niin joku oli tainnut pujottaa yksinkertaisesti pätkän puuvillalankaa yläreunaan ja sillä koota vähän kaula-aukkoa tiiviimmäksi. Tai sit joku tosi tiukka salireeni ja rojekti Hartiat Leveiks? 

Mua ei tämä muuten haittaa, mutta olin jotenkin kuvitellut käyttäväni tätä töissä ja siihen tarkoitukseen tätä pitää muokata jotenkin vähemmän avonaiseksi. 


..mä vien tän skenen just sinne minne tahdon...

Vaikka mä miten suunnittelen muokkaavani tätä, tiedän jo melkein, että mitään ei tule tapahtumaan. Helpompi melkein tehdä uusi ja vielä kesää vasten sen voisi toteuttaa lyhyemmillä hihoilla, niin saattais olla valmistuminenkin todennäköisempää! 


Täytekuva

Shift Of Focus, suunnittelija Veera Välimäki

lanka: Wollmeise Pure 100% sw-merino 
väri: 47 Ag
menekki: 282g, joten kaksi vyyhtiä riittää!
puikko: 3,75mm kaikkialla ja kokoajan
koko: S, hihoihin poimittu muutama ekstrasilmukka
napit: Dropsin kookosnapit

JEEEEE, KIVA!
..ja tämmöstä nostelua se sitten suurinpiirtein koko ajan on. Varsinkin ihmisten ilmoilla. Tipupöksyt on mun uudet suosikit. :)

Siinä se eka erä nyt meni. Muistan viime vuonna neuloneeni Harunin ja Contemporary Cowlin kisojen aikana ja kyllä, Haruni se nytkin on puikoilla. Tuo reunapitsi on niin kiva neulottava! Valmistuu äkkiä ja on looginen ja helposti muistettava. Kisakatsomoon, mars!

6 kommenttia:

 1. Kaunis! Ja tuo väri on kyllä upea! Harmi, ettei meinaa pysyä päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kyllä se päällä pysyy, mutta ei toi olkien vilauttelu ihan joka tilanteeseen sovi. :)

   Poista
 2. Onpahan tosi nätti neuletakki, etenkin just tämän värisenä. :)

  VastaaPoista
 3. Onpa kyllä kiva tämäkin! Ja lanka, ah! Vois tehdä itekin, sit kun saan metsästettyä kivan väristä lankaa. :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis!!! Todella kauniisti myös istuu sulle!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)