11/10/2013

Come as you are.

Voisi kuvitella, että marraskuu veisi mielen matalaksi, mutta tässä matalalennossa ei kyllä ihan hirveästi ehdi moista miettiä. Tiedättekö, miten monta yötä on jouluun? 44 päivää. Tiedättekö, miten monta päivää niistä on vapaita? Sellaisia, jolloin ei työvelvoite paina? 13 päivää. Arvaatteko, miten monta näistä 13 päivästä on jo täyteenbuukattuja. 8 päivää. 

Mitä jää jäljelle? 5 päivää.

Onneksi en ole stressaavaa tyyppiä, voisin vaikka ahdistua tässä kohtaa. Pitäiskö oikeesti ehkä suunnitella jotain? Eeeii, tulee se joulu vaikkei mitään sen eteen tekisikään. It's in me. 


Mahdollisesti myös neulojista?

Oijoi!

Selailin tänään Kotiliesi-lehteä vuodelta 1937. Sen lisäksi, että mainokset olivat aivan hurmaavia ja ihastuttavia, löytyi sivuilta asiaakin. Niin että jos haluatte itsekin piristyä, suosittelen tarttumaan esimerkiksi vanhoihin lehtiin. Ei oikeesti tarvitse mennä kuin 90-luvun Suosikkeihin tai Kodin Kuvalehtiin (ei sillä, että niitä just sattuis löytymään...), niin nauru on varma. Sitäpaitsi ne ovat todella esteettisiäkin.

Naiset kuulemma Lontoossa valmistavat itselleen neulepukuja, mä aion sen ihan kohta tarkistaa omin silmin. Ulkomaanmatka, känjuubiliiv!?


Ei hitto tätä ei o päätelty!

Mulla on ollut muutenkin aika ihana viikonloppu, isänpäivästä huolimatta. (Ei kai sen takia?) Nappasin viimeisimmät valmistuneet työt äkkiä eilen mukaani, kun tiesin, että kuvausväkeni olisi samassa paikassa valoisaan aikaan kuin minäkin. Niinhän siinä kävi, että kaikki oli kesken, vaikka luulin olleeni huivin kanssa tarkempi. Pipokin näyttää kuvassa pakenevan pois päästä ja todentotta - pienihän se mulle olikin.

Jätin sen pipon vanhan mummun hoiviin, sille mestarisukankutojalle. Niin oli sopiva!

Lorilee Beltman
the Uncommon Thread Lush Sport
Attic Room
2,75mm
Enkä huomannu punnita.
Mahtava kypärä - taas.

..noo, mitä pienistä...

Näitä huiveja oon tehny aiemmin jo neljä. Tää on just hyvä kahdelle DK-vyyhdille ja tässä tapauksessa yhdelle Wollmeise DK-vyyhdille. Riittävästi ainaoikeaa, että on miellyttävä neuloa, mutta kuitenkin mallissa on joku juttu eikä tuloksena ole Pertsa Peruskolmio. 

Ja Veera - mahtava Veera. :) 

Lisäsin tähän versioon omiani, vaikka keskimäärin oon hyvinkin nöyrä ohjeille rakenteellisten ratkaisujen osalta. Reunaan tein icord-päättelyn harmaalla Wollmeisella ja voi jee miten kiva! Nyt pitää tehdä ehkä kuudes ja seittemäs ja mitä niitä nyt on. Yhtään kolmiota ei ole edes itselle jäänyt. (eikä jää tämäkään.) 

Veera Välimäki
Wollmeise DK
Safran, päättelyyn 47Ag
189g yht.
5mm
Jippajee!

Näistä neulekuvista tulette vielä näkemään making of -kuvauksen. Meillä oli stalkkeri mukana kuvauksissa ja ihana stalkkeri olikin. <3 Sinne kanttikivien maailmaan terveisiä, että saa ne kuvat laittaa sinnekin esille; ei o pakko tänne lähettää.

How did this happen?


Tuntematon Lanka.

On se lankalakko pitäny ja silleen.
Olen vasta viime aikoina alkanut kirjata tietoja projekteistani myös Ravelryyn. Se aiheutti hetkellisen neulepäiväkirja-ahdistuksen, kun tietoja piti kahteen paikkaan kirjata. Totesin kuitenkin, että tämä on jotain niin kivaa selattavaa, että mieluummin luovun sitten vaikka sähköisestä kirjanpidosta. Olin saanut yhdelle aukeamalle kirjattua seitsemän eri työtä kun aikaisemmin jaksoin täyttää joka projektista oman sivun. Korjailin tilannetta eilen ja tänään ja nyt on vyötteet ja laput ja lankanäytteet taas kohdillaan. Tekstit olin sentään jaksanut kirjoitella ajan tasalle. Hyvä niin. Saatoin myös nitoa innoissani vähän liikaa. 

Löysin sivujen välistä lapun, johon olin laskenut käytetyt grammat vuoden kahdelta ensimmäiseltä kvartaalilta. Koska markkinatalous ei ennenkään ole ollut minua varten, totesin, että ei näin vanhoja tietoja kannata enää mihinkään esille laittaa! Kylsitäsit kerkee!

Ens viikonloppuna pysyy talousasiat muuten taas järjestyksessä kun kohdalle osuu Tampere ja Suomen Kädentaidot. Odotan messureissua innolla, bussissa on tunnelmaa ja saan taas neuloa pimeässä. Viikon valinta on tehtävä, kun päälle olisi kiva laittaa jotain itse tehtyä. Neulepaita se ei voi olla, koska tulee tuskahiki ja huiveista on vaikea valita. Ehkä mä oon pipo päässä. Mut oon kuitenkin. Lauantaina. 

Mielenkiinnolla odotan, näenkö The Messuvillatakin; sitä on tehty nyt vuosi ja viimeksi se oli jo ihan hyvässä malllissa...

Aurinkoista viikkoa hei! Veikkaan, et ei tuu näkymään näillä leveysasteilla!

4 kommenttia:

 1. Nuo vanhat lehdet mainoksineen on kyllä ihan parhaita :D Aurinkoisia neuleita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin niin osata sujuvasti kirjoittaa sitä tönkkökieltä; ihan parasta! :)

   Poista
 2. Ihania neuleita, taaskin! :-) Varsinkin tuo pipomalli houkuttelisi... Perjantaina toiveena olisi ehtiä iltapäivästä messuilemaan, kun voi hyvällä syyllä luistaa lankalakkoilusta.
  P.S Aurinko näkyi tänään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joohei, määkin näin auringon; ihme juttu viime aikoina! Kiitos sanoistasi, taaskin! :)

   Poista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)