12/14/2013

Loopilla mun korvissa?

Erittäin huonosti valmisteltu retki sisälsi ennakkoon ainoastaan yhden kohteen, jonka osoitteen olin selvittänyt etukäteen. Tulostanut jopa metrollakulkemisohjeet. Sitä virhettä en ollut tehnyt, että olisin matkaseuralle juuri tästä etukäteen puhunut. Kun lauantaina iltapäivällä ihmeteltiin, että mitäs huomenna häärätään ja koska mitään suunnitelmia ei keksitty, vedin mä tietty ässän hihasta siinä kohtaa.

Miten ois pieni metroseikkailu?

Ok, no eihän se mikään seikkailu ollut, koska selkeämpää matkustustapaa ei ole. Loop sijaitsee kivenheiton päässä aseman ulko-ovista ja koska karttakin oli näiltä osin selkeä, niin erehtymisen vaaraa ei todella ollut. Islingtonin kaupunki (pitäjä? taajama? kylä? lähiö? Ei mitään käsitystä lontoonmaalaisesta kaupunkirakenteesta) oli muutenkin heti niin viehättävän ja näköinen ja oloinen! Oijoi! :) 
Loop -lankakauppa oli siis tämä kohde, jos se ei vielä ole valjennut. Kauppa oli pieni, hyvin pieni; juuri tämän yhden ikkunan levyinen. Englantilaiseen tapaan liike jatkui sisään- ja ylöspäin, mutta hyvin hyvin tiivis tunnelma täällä oli. Tunnelma oli tiiviyden lisäksi myös hyvin lämmin; ihmiset hymyilivät ja vaikka oli tungosta, ei se tungos silti tullut päälle. Seesteistä ja rauhallista, sanoisin. 

Noin nanosekunti ennen kuin olin päässyt tämän hyllyn eteen, olin päättänyt, että nyt mä ainakin otan monta monta kuvaa ja että mä rauhallisesti katson kaiken läpi ennen kuin nappaan mitään käteeni.

Jea, rait.

Kamerakameraa en tajunnut kaivaa edes esiin, vaan näpsin vain puhelimella. 

Tartuin ensimmäisen vyyhtiin, joka vaan näytti siltä, että tän mä haluun. Tartuin myös toiseen ja kolmanteen, ihan vaan tosta noin sen enempää miettimättä.

Mulla oli sylyllinen lankoja ennen kuin tajusin, että jaa niin - täällä oli se yläkertakin.

Yläkerrasta ei ole yhtään kuvaa. Ks. edellinen kohta.

Alakerran sisältö paljastuu näistä kahdesta kuvasta. Ovesta katsottuna vasemmalla on seinällinen sock/4-ply -lankoja, jotka näitte edellisessä kuvassa ja toisella seinällä mm. tällaista kauneutta. Lisäksi siellä sun täällä oli sitä sun tätä kivaa - vyyhtejä esillä mitä mielenkiintoisimmilla tavoilla ja sekalainen pöytä täynnä puikkoja ja muita tarpeellista. 

Aaaagh, miksemmää kuvannu niitä?!

Langat oli jaoteltu paksuuden mukaan. Alakerrassa oli ne ohuemmat langat ja yläkerta oli varattu sport/dk/worsted/aran -> vahvuuksille. Yläkerrassa oli myös tilaa istuskella ja neuloa; kutsuvia sohvia oli ainakin kaksi. Värit olivat suloisesti sekaisin:
No tän mää kuvasin, koska näin tuossa taustan joulukortille. Toteutus ehkä v. 2017? Joo, mutta värit oli ihania ja niitä oli paljon. :)


"You need this."
Mä olin ajatellut, että niitä ostoksia ei voi esitellä täällä (tonttuaika, tiedättehän), mutta koska ehkä saatoin ne jo paljastaa muutenkin, niin samapa tuo nyt enää tässä vaiheessa. :) Kun siitä alkuhämmennyksestä selvisin, palautin osan alussa kyytiin nappaamistani vyyhdeistä takaisin paikoilleen. Kangaskassiin jäi tilaa vielä paljolle muullekin, mutta nämä sinne pohjalle päätyivät...


TUT BFL light DK & Brooklyn Tweed Loft

Quince&co Osprey & Finch..salaisuus se on pienikin salaisuus, joten harmaansävyillä mennään kuvien osalta tällä kertaa. Oli melko lähellä, että syliin olisi jäänyt myös vyyhdillinen Jesaria, koska seuralainen löysi mielestään täydellisen pipolangan. Multa oli kyllä niin pelisilmä hukassa siinä kohtaa kun vastasin sille, että "mullon tota kotona" ja "sitä saa Suomestakin" - voi minua tyhmää! Tottakai se olis sieltä pitänyt ostaa! 


Adabiaa tai jotain.
Camden Passagella oli antiikkikauppoja useampia. Olimme liikkeellä sunnuntaina, joten kujan varrella oli kirppismyyjiä muutenkin. Katselin muutamaa vanhaa sarjakuvalehteä, mutta tajusin jättää ne ottamatta. Erään liikkeen ikkunasta pongasin tämän Grapponia-pullon ja taustalta näkyy myös Arabian kulho, joita tässä liikkeessä oli useampiakin. Hetki tämän jälkeen mietin, että mikä pointti tässä taas oli, koska näitä samanlaisia kyllä kotonakin näkee..hmm, no se on varmaan se sama, että suomalainen ottaa reissulle mukaan aina ruisleipää, koska kyllä kotimainen vaan on aina parasta. :o)Thatcher's Gold

Mä luulen, että Lontoo alkaa olla käsitelty näiltä osin. Joulutunnelmaan pääsee jo kohta väkisinkin ja koska nenäliinojen menekki lisääntyy samalla, niin sehän näyttää ihan just semmoselta kombolta kun pitäiskin. Paketeeraussuunnitelmat on ihan auki ja tässä vaiheessa näyttää vielä siltä, että lahjapussukat on ompelematta. Vielä en luovu siitä ajatuksesta, mutta aattoaamuna lupaan luovuttaa, jos alkaa näyttää tiukalta.

Tällasta sen kuuluukin olla. :)

4 kommenttia:

 1. Voi mitä kaikkia herkullisia ihanuuksia tuolta lankahyllystä voikaan löytää! :) ah.

  VastaaPoista
 2. Mie jo säikähin et nyt se meni Lontooseen asti eikä ostanut kuin harmaita lankoja :D Onneksi tajusin lukea tekstinkin! Taisi olla varsinainen karkkikauppa...

  VastaaPoista
 3. Uuuu, mikä herkkupaikka! Tonne mä vielä joskus meen. Toivottavasti :)

  VastaaPoista
 4. Kaverit asuivat ennen Islingtonissa, ja käväisin aikoinaan kaupungissa/lankakaupassa "minibudjetilla". Joopa joo. ;) Onneksi Briteissä saa melkein mistä vaan sekatavarakaupasta tyhjiöpusseja, joissa langat sai laukkuun erittäin pienessä tilassa. :D Vieläkö Loopissa oli myytävänä posliinisiä, sinikuvioisia pitkiä puikkoja...?

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)