4/13/2014

#uskoin

On ollu kiekkohuumaa ja -pettymyksiä, ihmeellisiä siivousinnostuksia, valtavia klapikasoja, sinivuokkokimppuja..vaikka mitä! Hirvee paniiiik iski n. kolme minuuttia sitten, koska huomenna alkaa Taidon ja Käsityön viikko. Mä olin jotenkin laskenut, että se on vasta pääsiäisen jälkeen. :O Väärin laskin!

Viime vuonna Lammella blogattiin joka päivä kyseisellä viikolla. Aiemmin ajattelin, että kyllä sillä viikolla sitten taas pitää jotain uutta kokeilla ja opetella, mutta nyt kun herään siihen, että se on jo huomisesta alkaen, niin..mitenköhän onnistuu. 


Kipan kyydissä

Kainoiset hihat

Hassunvärisessä ilta-auringossa kuvattiin huiveja vähän enemmänkin. Koska asiat piti tehdä "äkkiitostnoivaa", niin yksi huiveista on lähes jokaisessa kuvissa väärinpäin! Oh noes. Tämä huivi, joka osui oikein päin kuvissa, on aikoinaan päässyt langoille siitä lähtökohdista, että vihreälle ja roosalle Handun HarmIlulle piti löytää yhteinen tekijä. Samaan aikaan Irishgirlieknitsillä oli ale Ota kaksi, maksa yksi ja mallien joukosta pongasin tämän Knocknagreen. Malli ei ollut mallikuvissa ollenkaan näin kaunis. :) 

Langasta taisin jo aiemminkin jotain sanoa; mä kyllä vähän ihastuin siihen, vaikka periaatteessa se on niin karheaa, että ei tätä voi paljaalla iholla pitää. Lanoliinia on varmasti vähän jäljellä, koska vaikka lanka karhitti käsiä neuloessa, tuntuivat ne kuitenkin pehmeän silkkisiltä kun työtä oli hetken pidellyt sylissään. Nyt myös ymmärrän, että tämän kaltainen lanka olisi kirjoneuleeseen varmasti omiaan. Niin on tahkeaa ja tarttuvaa ja vaikka puikko irtoaisi työstä, nämä silmukat pysyvät kiltisti paikoillaan. Jos siis tykkäis kirjoneuleesta. Aika kylmä tääl o!

Emmää oikeesti kovin kaukana käynyt. Vähän vaan tossa. Tuolla oli aivan hullun kylmä, sormissa ei tässä vaiheessa ollut enää edes tuntoa. 

Pink Bud - Knocknagree
Irishgirlieknits
Handu HarmIlu, roosa ja vihertävä
3,5mm
158 g
muuta: ihan ohjetta noudatin alusta loppuunYellow and blue

Lauantaiaamuna heräsin täynnä intoa, toivoa ja uskoa siihen, että raumalaiset olisivat jatkaneet tietään kiekkofinaaleihin asti. Kello ei ollut vielä yhdeksää kun olin jo järjestänyt teemalankani yhteiskuvaan. Sommittelin ja arvoin sopivaa yhdistelmää, itse työstäkään ei ollut ajatusta. Luonnollisesti kiire oli kova, joten toinen lanka valikoitui sillä perusteella, että sitä ei tarvinnut keriä (Sublimen Cashmere Merino Silkiä tummansinisenä) ja kaveriksi jotain samanpaksuista keltaista (Handun Merino DK:ta.) 

Kuuntelin Risto Leinoa ja hikoilin. Hääräsin välillä jotain muuta, pelasin parit lautapelit, herätin yhden pienen nokosilta ja laitoin linjan kiinni kolmanneksi eräksi, koska se vaan oli liikaa. Kämmekkäät ovat lähes valmiit ja vaikka pettymys oli suuri, aion tuulettaa huomenna näiden kämmekkäiden kanssa! 

Behind the scenes

Tältä se kuvaaminen oikeesti näytti ja näy. Pussukatkin piti kaivaa neljästä eri muovilootasta ja miten niiden takaisin järjestäminen on aina niin vastenmielistä. Tänään olen taistellut sen ongelman kanssa, että valmiille, kodittomille, neuletöille ei vaan ole tarpeeksi tilaa. Loogista olisi pyrkiä siihen, että yksi lankalaatikko tyhjäksi langoista ja valmista tilalle, mutta ei se maailma näköjään niin pyörikään. Miksi lanka lisääntyy? Tekeekö se sitä itekseen? Vähän niinko ne kanit keväisin? :)

Mutta en osta uutta laatikkoa. En, vaikka juuri nyt kipeästi tarvitsisinkin sellaisen.

Kohti Taidon ja Käsityön viikkoa. Ehkä palataan pikaisestikin, ehkä vasta muutaman päivän päästä! Ja se superjuttu - mun viikonloppu jatkuu vielä kahdella päivällä. Tätä kutsutaan talvilomaksi. Jei!

1 kommentti:

  1. Kiva huivi, ihania lankoja ja hauskoja 70-lukuhenkisiä kuvia. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)