6/23/2013

Juhannusaattoa tasatunnein ja pari ekstraa8.00 Aikainen lintu madon nappaa ja sänky vieressä oli tyhjä kun heräsin. Ei tarvitse varmaan erikseen todeta, että mökillä nukkuu paljon normaalia raskaammin ja syvempää unta tai siltä se ainakin aamulla tuntuu. 


9.00 Aamupala, jota ennen oli jo ehditty pelata salkotennistä ja pestä leikkimökistä pari ikkunaa ja saatu pappalle aikaan työlista.
10.00 Pappa nappasi kääpiöt kyytiin aamupalan jälkeen ja porukka lähti maakuntakierrokselle mm. savumuikkuja hakemaan. Ehdin neuloa viimeisen raidan peittoon ja pääsin päättelykierrokselle asti. 1150 g paksua puuvillalankaa teki tehtävänsä kyynärpäille ja nyt musta tuntuu, että pääsen kohta liittymään johonkin artroosiryhmään omien kyynärpäitteni kanssa. Mut peitto on ihana ja kaunis ja pirteä ja sanoinko jo, että ihana? 
11.00 Kävin äitin kanssa kylillä pikapikaa kun muu sakki oli vielä reissussa. Ainosta jäi käteen pussillinen hampunsiemeniä sekä kuivattuja ananaksia. Harmitti kun tasatunti ei osunut just Ainoon. Paahdetut ja suolatut hampunsiemenet maistuu aivan popkornilta, nam.
12.00 Pestiin lisää ikkunoita. Touhumaijalta eivät touhut lopu ikinä ja onneksi käytössä oli muuan keltainen laite, jonka kanssa ikkunanpesukaan ei tunnu työltä!
13.00 Syömässä. Jauhelihapekonipihvejä, joissa päällä paistettua sipulia ja Saloniemen Juustolan valkosipulivetajuustoa. Need I say more?
14.00 Päivälepo. Nukutin ensin muun perheen nukkumishuoneeseen ja tulin sen jälkeen itse sohvailemaan tuvan puolelle. Mun piti kysyä näistä katossa leijailevista, veistetyistä linnuista, että onkohan nää sen vielä vanhemman Lapin pappan tekemiä. Epäilen, että ovat..vai ovatko sitten koivumetsän toisella laidalla veistettyjä. Kauniita ne kuitenkin ovat. Myös alhaalta päin katsottuna.
15.00 Juhannusprojekti pitää aina olla ja tällä kertaa se oli tämä naulakon maalaaminen. Kolmen aikaan mietin ja harkitsin ja suunnittelin ja pohdin ja kiersin ja väänsin ja mietin vähän lisää tätä projektia. Menin takaisin lepäämään, koska apulaisetkin jatkoivat unia. Pulsaattoripesukoneen päällä asuu..öö, näätä, saukko? (Ei elä enää.)
16.00 Mietin edelleen sitä maalaamista. Suti pysyi puhtaana. Ja sohvallahan tässä edelleen.
17.00 No tätä mää en osannut odottaa! Pääsin torikärryjen kyytiin! Naapurimökin setä vaati, että hullutelkaa ny ja kääpiöt eivät osanneet ottaa iloa irti näistä. Jep, äiti veti lasta kyydissä, mutta tavallaan tässä oli väärät sukupolvet liikkeellä. :) Renkaat haisivat tervalle, hyvälle.
18.00 Ei mökkireissua ilman plättihetkeä. Pappa paistaa ne parhaat, mutta nyt oli joku toinen rojekti päällänsä ja mummu oli lastan varressa. Kesäkeittiössä on melko viehättävät pitsiverhotkin. 
19.00 Uimahetki alkoi jo vähän aiemmin, sopivasti vatsa täynnä. 20.00 Tunti menee kevyesti paljun ja uimahallin väliä tallustellen. Torstai-illan ja sunnuntai- iltapäivän välisenä aikana en katsonut itseäni mistään peilistä tai muusta heijastuvasta pinnasta kertaakaan ja tämä kuva on ainoa, josta pystyn toteamaan metsäläisyyteni. 
21.00 ..mahdollisesti myös useampi tunti...
22.00 Kevyt iltapala. Taustalla näkyvästä jääkaapista tuprusi savua hetkittäin, kylmäsavulohta tulollansa. Juu, ja taustalla näkyvä jakkara maalattiin lauantaina valkoiseksi kun kääpiöt saivat äkillisen "nymmeinonpakkomaalatajotain"-kohtauksen. Olin ostanut (ihan riittävän kallista) litran valkoista maalia sitä naulakkoa varten ja nyt se litra on ainakin puolikkaan purkin osalta pitkin tuota jakkaraa, mökin pihamaata, pappan sahapukkia ("Hei eksää pappa halunnukki että tää on tästä kohtaa valkonen!?") sekä yhtä laudanpätkää, josta tulee leikkimökkiin hylly. Ai mikä vesiliukoinen maali? Ei me semmosta. Grillauspäällikön varpaatkin muuten kuvassa möllöttävät.

..aatto jatkui aivan riittävän myöhäiseen, mutta mukavan leppoisissa tunnelmissa ja seuraavana aamuna herättiin sopivasti seiskan jälkeen kohti uusia työtehtäviä. Pestiin taas alkuun pari ikkunaa ja siitä se päivä lähti liikkeelle. Kuvatulvaa on pakko jatkaa vielä muutaman otoksen verran, koska muuten viikonlopusta jää oleelliset asiat näyttämättä.Lehtimajan väkeä

Eräässä toisessa blogissa pohdittiin tänään, onko pienellä väellä lehtimajaa tänä juhannuksena. Kyllä oli ja tänä vuonna tästä oli tehty vähän teltan mallinen ja puut olivat sopivasti vinossa. Majalla oli siis myös katto. Mullekaan ei ole koskaan oikein selvinnyt lehtimajan perimmäinen tarkoitus, mutta ehkä se on hyväkin niin..tämä on vaan sellainen suojaisa pieni paikka, joka kuuluu juhannukseen. Selvimmin mun mielessä on se, kun omissa rippijuhlissani oli lehtimaja kotipihalla ja väki söi siellä. Se oli jotenkin outoa siihen aikaan, mutta nyt jälkikäteen tuntuu oikein tunnelmalliselta. :) Tänä vuonna lehtimajassa oli erityisen monta "hanaa", josta jokaisella oli ihan oma toimintonsa. "Joh he vehi pitää hammuttaa, ni hit väännetään täht." 


Maitoo ja kanelikorppua

Syötiin ihan järkyttävä määrä herkkuja. Kun on kolme päivää tekemättä ei-mitään tai pääasiassa siis syö tai makaa kolme päivää, niin olo ei ole mitenkään parhaimmillaan sen jälkeen. Kylmän maidon ja kanelisokerikorpun yhdistelmä on aika lyömätön ja onneksi pieninkin on sen ymmärtänyt. 


Rouhea tiskiallas

Aattona testattiin (tai siis miehet testasivat ja me muut neuvoimme), saadaanko suihkulähde toimimaan. Saatiin (tai siis miehet saivat) ja sitten mietittiin sopivaa paikkaa ja kannettiin (..miehet kantoivat) tätä systeemiä ympäriinsä. Loppusijoituspaikka jäi keksimättä, mutta nyt tämä raparperinlehdistä tehty suihkuallas lepää sinkkiämpärin päällä ja tämä kompleksi on kukkapenkin reunalla. Ikkunanpesun lomassa piti pyyhkiä muitakin pintoja ja kun ensin oli saatu pääteltyä nämä mummun neulomat tiskirätit, oli ne sen jälkeen näppärä uittaa suihkulähteessä! 

Naulakkoa en maalannut.

2 kommenttia:

  1. Tässähän tulee blogia(kin) lukiessa ihan nälkä... Ihanalta näyttää sun peitto, kesäisine väreineen. Niin ja mukavan juhannusaaton näytit viettäneen! :-)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)