6/26/2013

Viileät vedet ja kiiltäväkylkiset kalat

Oi mukavaa, kello on 6:23 ja aamutoimet on suoritettu. Mää ehdin näpyttää tämän ja todennäköisesti saada huivin seuraavan mallikerrankin vielä valmiiksi ennen kuin työ kutsuu. Tällä kertaa mun piti kertoa Suuresta suomalaisesta neulekerhosta, johon osallistuin nyt toista kertaa, koska toista kertaa se vasta järjestettiinkin. Lankakauppa Villavyyhti pamautti viime syksynä mahdollisuuden liittyä lankaklubiin ja tänä keväänä nähtiin tapauksen toinen kierros. 

Kerhoon on molemmilla kerroilla kuulunut neljä lanka+ohje -settiä, jotka on toimitettu kotiin n. kuukauden välein. Tässä ostetaan pikkupossu pussissa, koska etukäteen ei pääse tietenkään valitsemaan lankojensa värejä. Kummallakin kerralla on ollut valittavissa kaksi sävymaailmaa, jota värjääjät ovat sitten saaneet parhaaksi katsomallaan tavalla toteuttaa. Syksyisen kerhon vaihtoehdot olivat muistaakseni jotain kirpeisiin aamuihin ja syksyisen lämpimään hehkuun viittaavat. Langan mukana seuraa aina kyseiselle langalle suunniteltu ohje. 

Kevään kierroksella valittavissa oli sävymaailma "Viileät vedet ja kiiltäväkylkiset kalat" sekä toinen, jonka nimi muistutti jotain kesän kukkakedoista. Valintani osui kaloihin ja pellon toisella laidalla vastaanotettiin kukkamaailman sävyjä, joten tällä kertaa pääsin näkemään livenä myös ne toiset, saamatta jääneet, vaihtoehdot. :)


Me so poofy.

Ensimmäinen paketti sisälsi tällä kertaa Kristel Nybergin suunnittelemien Keinahdus -sukkien ohjeen ja vyyhdillisen Handun kashmirsukkalankaa. Koska en ole sukkien neulomisen suuri ystävä, tämä lanka odottaa toista kohdetta (tai sitä, että alan tykätä sukkien neulomisesta). Tämä oli ensimmäinen kerta, kun sain käsiini kyseistä lankaa, vaikka olen sitä monta kertaa ostoskorissani jo pitänyt. Lanka on ihanan kuohkeaa ja silkkisen pehmeää! Vyyhti on suorastaan silitettävän suloinen ja soma paketti.


Veden välke ja Hoje.

Toisessa paketissa oli mun näkökulmasta lähilankaa; naapurikunnassa värjättyä 100% BFL-lampaan villalankaa. Koska halusin kikkailla kuvilla, lankojen sävyt eivät ole aivan nappiin, mutta tämä haalistunut turkoosi lanka on kovasti mieleeni! Langalle Hoje-huivin suunnitteli Mari Muinonen ja se on jonossa tehtävien listalla ehdottomasti! Pitkähkö huivi, johon ommellaan napit toiseen päähän ja huivin lisäksi siitä saa renkulan kieputettavaksi kaulaan. ..kehrätkäämme silkkilankaa, hienompaa kuin hiuskarva...

Kolmas paketti oli tällä kertaa kaikista vähiten kiva ja sen näkee siitä, että edes ohjetta en ole tulostanut itselleni. :) Lanka on lanitium ex machinan värjäämään silkki-villa-kashmiria ja tekisi mieli niiata tämän edessä ja puhutella vyyhtiä alkusanoilla Teidän Korkeutenne... Ohjeena tässä oli mukana jonkinlainen kauluri, jonka oli suunnitellut Louhittaren Luolan Tuulia Salmela. Veikkaan, että ohje alkaa jotenkin sanoilla: "ota 2mm puikko..." ja tämä mun innostukseni on tökännyt juuri siihen lauseeseen. Lanka löytää paikkansa ilman ohjettakin, se on varma!Veera ja Ahti ne yhteen soppii...

..ja taas se odotetuin paketti tuli viimeisenä. :) Veera Välimäki on ollut suunnittelijana mukana molemmilla kerroilla; näissä malleissa vaan on sitä jotain! Tällä kertaa kerholaisia hemmoteltiin kahdella vyyhdillä Louhittaren Luolan Ahti-lankaa sekä Bloomsbury-huivin ohjeella. Mitä herkkua! Ohje pamahti sähköpostiin sopivasti juhannusviikolla ja pakettienkin piti kai ehtiä kotiin juhannukseksi. Kun näin ohjeen aiemmin viikolla, päätin, että tää pitää ottaa viikonloppuna puikoille. Ehdin kuitenkin pettymään kun lankapakettini ei ehtinytkään torstaina perille, vaikka pellon toiseen laitaan vihreäkeltainen Ahti jo ehtikin. Epistä. Löysin kuitenkin korvaavan vaihtoehdon lankalaatikoista (miten yllättävää!) ja huivi on nyt jo viimeisiä lyhennettyjä kerroksia ja viimeistä pitsikuviota vaille valmis. Paksulankahuivit on kivoja, nopeasti valmista!


Ahti on ihq.

Pitää kertoa vielä tästä se, että se oli joskus juhannusaattona ennen puolta yötä kun sain pellon toiselta laidalta puhelun, että onko se huivi jo aloitettu ja että ei siinä ny mitenkään voi silmukat täsmätä. Siellä oltiin siis täydessä vauhdissa ja ohje tökki. Laitoin omat lankani kerälle ja aloitin saman tien ja seuraavana aamuna olin samassa vaiheessa "toista mallikerta 7 kertaa, puikolla yht. 122 silmukkaa." Ei mene tasan, ei sitten millään! Laitoin Veeralle sähköpostia juhannuspäivänä, että onko tässä jotain häikkää. Vastaus tuli alle tunnissa (!) ja kohta jatkettiin korjatulla kaaviolla. Käsittämätön palvelu. :)Kaik yhes koos.

Yllätykset on kivoja! Mua ei haittaa yhtään, etten tiedä, minkävärisiä lankoja paketeista tulee. En ymmärrä ihmisiä, jotka osallistuvat kerhoon ja sitten valittavat, että tyhmät sävyt ja liian samanlaista tai liian sitä tai liian vähän tätä. Mun mielestä näiden kuuluukin olla yllätyksiä! Jokainen värjääjä näkee asian just omalla tavallaan ja välillä ne ajatukset osuu just yhteen ja välillä ollaan ihan eri maailmoissa liikkeellä. Ihan tasan tarkkaan näistä osa on semmosia sävyjä, etten ikinä olisi niitä osannut ostaa saati vapaaehtoisesti valinnut, mutta yhtä kaikki - ne kuuluu tähän kerhoon. :) Ja kaikki sävyt ovat kuitenkin eksklusiivisesti kerhoa varten värjätty, joten voi olettaa, että nämä sävyt eivät värjääjien normaalivalikoimaan kuulu. Jotain ihan spesiaalia. :)

Joo, tykkään, koska kolmas kierros alkaa!?

2 kommenttia:

  1. Jotenkin tuohon kerhoon jää pahasti koukkuun:). Vaikka kaikki paketit ei oliskaan mieluisia, niin en vois kuvitella jättäväni kolmatta väliin. Mistä silloin jäisikään paitsi??

    Tänne Espooseen posti saapuu tällä kertaa tosi hitaasti, saan vasta tänään postista viimeiset langat. Kovasti yritin tiirailla sun kuvista mitä sävyjä noista Ahdeista löytyy. Veeran ohje on kyllä ihan huippu!

    VastaaPoista
  2. Ihania lankoja ja ohjeita. Mä olen molemmilla kerroilla jotenkin uinunut onneni ohi... Tässäkin asiassa. Kolmas kerta toivottavasti toden sanoo!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)