5/08/2013

Pue se peltiin, ni mä ostan!

Mieleni on heikko jos myynnissä on jotain peltirasiassa. Pyöreät keksipurkit, joo käy. Tee, sopii oikein hyvin. Karkki - ihan kaikki peltiin pakattu kelpaa. Muidenkin kauniiden pakkausten edessä ostopäätöksen teko on usein hyvin helppoa. Aivan sama, vaikka sinne olis pakattu pieniä kiviä, ei haittaa. Kauniista lasipurkeista olen jo tainnut puhuakin. 

Tää tuntuu helpolta. Just ku ois tunnettu aina.

Ajauduin meren aalloille tässä taannoin ja löysin tähän sarjaan sen puuttuvan palasen. (Onnea, voititte juuri korvamadon!) Ei nämä Oldtimers-lakritsit nyt niin kovin ihmeellisen kauniita purkkeja ole, mutta kun niitä on mukava kokoelma, niin on toi jotenkin sympaattinen setti. Vihreä purkki oli se viimeinen tätä kokoelmaa. Ensimmäinen, harmaa purkki on tullut J:lta tuliaisena joltain retkeltä. "Mää toin tämän ko se o tämmöses purkis."

Oot mun puuttuva palanen.

Tällä hetkellä purkit toimittavat tärkeää säilytystehtävää. Ruskeassa purkissa on nappeja, vihreässä vielä oikeasti noita karkkeja ja harmaassa on nauhanpätkiä ja jämiä, joita on leikattu mm. paitojen olkasaumoista ja kauluksista. Voi kun te tietäisitte mistä kaikki korttien askartelussa käytetyt satiininauhojen pätkät oikeasti ovat kotoisin...Ja miltä ne sit maistui? Ruskeet on parhaita, sokeroituja makeita lakritsoja, vihreet on seuraavaks kivoimpia ja vähiten tykkäsin noista suolaisista versioista. 


Chilit, jotka ovat kasvaneet tässä omalla kylällä, ovat päässeet talteen tälläkin hetkellä kauppojen juomahyllystä löytyviin pulloihin. Tai ne on aika usein framilla semmosissa puulaatikoissa, oikein kivasti esillelaitettuina! Oon aika huono käyttämään chiliä ruuanlaitossa, mutta oon hyvä hankkimaan sitä varastoon. Käyttämättömyyskään ei haittaa, koska näistä kavereista tulee ihanan kurttuisia vanhetessaan. Tänään nappasin chililaatikon taas mukaani, koska huomenna haluan tehdä guacamolea ja siinä paketissa oli chilejä neljää eri väriä! Oo, kui hianoi ne on ko ne kuivuu! (Ja hei hirvee määrä tyhjiä pulloja hankittavana...)

Ja ne käsityöt on tällä kertaa esillä jossain muualla kuin omassa blogissa. Laitettiin porukalla hyvää kiertämään ja tulevalle vauvaperheelle 2ndHand-äiti-iskä-paketti menemään. Mukana oli meille jo tarpeettomia tuotteita, mm. pienet villahousut, kestovaippoja ja kantoliinoja. Kantoliinoista luopuminen aiheutti pientä haikeutta, mutta koska tiedän liinojen olevan rakastavassa kodissa ja toivottavasti vielä ahkerassa käytössäkin, niin kyllä sekin aika hyvältä tuntuu. :) Jos olivat paketin vastaanottajat ekaa kertaa SmartPostin äärellä, niin samassa tilanteessa olin määkin kun pakettia lähetin. Pelottavan helppoa, mutta lupaan etten ota tavaksi, koska me tarvitaan kylällä ihan oikea, ihmisten posti!

Toivottavasti paketti tuottaa yhtä paljon iloa ja lämpöä siellä idässäkin. (Lanoliinin päiväys on muuten ohitettu, mutta ihan hyvältä ja oikealta se vielä tuoksui.)

Neljän päivän miniloma osuu hyvään saumaan, pelkkää juhlaa koko loppuviikko! Hiphei!

1 kommentti:

  1. Kiitostahan maailmaan mahtuu vielä, joten hehkutan myös tässä osoitteessa tätä ihmeellistä vanhempainpakkausta! Kyllä myö oltiin ihmeissään ja ihastuksissa :) Mahtaa tässä vaan tosi olla kyseessä, kun omakin porukka Kelan lisäksi postittelee meille näitä aarrelaatikoita. Suuret kiitokset ja halaukset kaikille! Olette ihania <3

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)