7/22/2013

Syy siihen, miksi en neulo sukkia.

Tätä mää ennenkin olen sanonut, että olen aivan toivoton sukkien neuloja. Toisen parin tekeminen on vastenmielistä ja viidessä puikossa on muutama liikaa ja sukkien looppaamistakaan en ole vielä omakseni ostanut täysin. Ne muutamat parit, jotka olen saanut tehtyä, ovat kyllä olleet ihan kivoja, mutta ei..sukkien neulominen on vaan niiiin pois mukavuusalueelta.

Vai onko se sittenkään niin...


Mahtavat pyykkikorit

Eihän mun ole ikinä tarvinnut neuloa sukkia kun meillä on suvussa joku, joka osaa sen taidon aika paljon paremmin! (Kiitos! <3) En tiedä kaikkia jemmoja, mutta tänään hypistelin nämä kaksi täyttä korillista valmiita sukkia ja käsineitä! Käsittämätöntä.

Spice Market, Raku-Regenbogen, Grapes for Sheri, Blue Suzanne WD

Se taisi olla  vuosi sitten kun vietiin mummulle tuliaisena pötköllinen Wollmeisen sukkalankaa värissä Pistazie. Mummu oli myyty ja kohta pian kyseltiin, että olisko sitä saatavana joskus lisää. Me päivystettiin päivityksiä ja napattiin ylläripusseja innolla ja sillä samalla innolla kyyditettiin pötkylät perille. Ja sukkia tuli. Aivan käsittämätön määrä. Wollmeisejen lisäksi on tietenkin neulottu keräkaupalla muita lankoja, koska tarvitaan niitä saapassukkiakin. 

Mummulle mikään väri ei ole niin ihmeellinen ja ihana, että vyyhtiä ei voisi korkata. Kaikki lanka on neulomista varten. Ja miten totta! Nämäkään ylläolevat kauneudet eivät olisi ikinä syntyneet, jos vyyhtejä olisi jemmattu laatikoissa ja silitelty silloin tällöin! :) Neulokaa ihmiset lankanne! 


Joukossa ainakin ein klein venig verrucht, Babe, Jeton, Meilenstein. Schwefel ja Mistelzweig.

..ja kun kaikki tarkkaan käytetään...

Ja vaikka miten niitä Wollmeisejen monivärisiä ihaillaan ja huokaillaan, niin silti me huokailtiin eniten näiden jämälankasukkien äärellä. *huok* Olio Verginen yhdistäminen Spice Markettiin - toimii. Sinisen, keltaisen ja harmaan laittaminen samaan - vau. Mustalaissukat (vai onko se malli sen niminen?) on aina ihmeellisiä kun pienellä lisävärillä saa niin kivoja sukkia. 

"Oi miten ihania välejä!"

"Onks tää se sukka-asento?"

Sateenkaariraitainen Regenbogen osui myös haaviin pellon toisella laidalla ja voi miten mahtavat sirkusoksennussukat! :) Pienempään jalkaan sopivat löydettiin ensin ja ei niitä sitten enää saanutkaan pois jalasta. (Onneksi Suomen kesä on taas ennallaan, eli villasukkiakeliä!) Tuo raitainen kantapää on jotain iloista ja piristävää! :)


N.B. Mummun käsistä ovat syntyneet siis kaikki tässä postauksessa näkyvät työt. Pois se sukkienneulominen minusta.


9 kommenttia:

 1. Mummu ja mummun sukat <3 Meillä on omat sukat unia, yliopistoa, kumisaappaita, kotistelua ja reissuja varten. Ei kellään muulla suvulla voi olla asiat näin hyvin! Pakko kertoa, että yksi sun toinen suvun miehistä on tavattu kaupungilta (kesä)kengissä pelkät mummun villasukat "kun ovat niin lämpöiset ja hyvät jalkaan". ;)

  VastaaPoista
 2. Näin on asiat. Pötköttelen tällä hetkellä hotellin sängyssä Memphisissä ja tietty on äidin neulomat yösukat jalassa!

  VastaaPoista
 3. Ihana mummu. Minä kyllä tykkään neuloa sukkia, mutta jättäisin kernaasti perussukkien neulomisen jollekin toiselle :-)

  VastaaPoista
 4. Upeita sukkia sun mummu neuloo! En minäkään neuloisi yhtään sukkaa, jos olisi tuollaiset varastot kotona:)

  VastaaPoista
 5. Voi, mikä mummu! Upeita sukkia! Ja jännä oli huomata, että mummu neuloo tiimalasikantapäitä - moni mummu ei ole semmoisesta kuullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain! Peruskantapäätä en ole kahteenkymmeneenvuoteen nähnyt hänen tekevän; en tiedä, mistä on tämän keksinyt, mutta tämä on meidän suvun "perusmalli." :) Koska mää en sukkia neulo, en tiedä, mikä on perustiimalasin tekotapa, mutta tässä neulotaan kantalappu "normaalisti"; kavennetaan vaan reunoissa ja sitten kerros kerrokselta poimitaan ne kavennetut silmukat. Istuu!

   Poista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)