7/24/2013

Valon pisaroita


Mun kirjoitusmoodi on kesälomalla ja vaikka mä miten yritän olla nokkela ja vikkelä näppäimistön äärellä, saan aikaan vain olkapäiden kohautuksia ja ynseää "noh"-ääntä. Mennään kuvien kanssa tällä kertaa - kuvasin ihan oikealla kameralla kerrankin. :)


Kirveet ja kaikki

Tässä se simpukkapitsihuivi viimein valmiina. Kolmas vyyhti saapui Alaskasta ja sain viimeisen osion valmiiksi. Värjäyserä oli tietenkin eri ja koska en pura ja ala vaihtelemaan kahdelta vyyhdiltä, niin nyt pitää vaan elää sen asian kanssa, että viimeinen pitsiosio on muuta huivia vaaleampi. Tästäkin mä hakisin positiivisena seikkana sen, että se lanka tosiaan loppui just siinä pitsiä ennen, niin tavallaan vois kuvitella, että ton pitsin kuuluiskin olla vaaleampi..tai ei. Ei se taida mennä läpi. Lanka on ihanaa, malli oli kiva ja aika kuumakin tästä tuli. :)


"Hei eiks vois etupuoltakin kuvata?"

Veera Välimäki
The Plucky Knitter Primo Aran
"Message in a Bottle"
4 mm
313 g
muuta: Alaskan avulle kiitos!

Koolattu Veto.

Haa, osasin kollaasioida.
Näissä kämmekkäissä ei tavallaan ole kyllä mitään ihmeellistä, mutta halusin esitellä nää sen takia, että oon värjännyt langan ihan itte! Olikohan se joskus pari vuotta sitten kun oli vaan ihan pakko saada testata sitä ja todeta, että ei se ole ehkä mun juttu. Tilasin sekalaisen setin Kool Aid -juomajauheita ja niistä sitten ehkä neljä vyyhtiä värjäsin ja loput värit jäivät hautumaan kaappiin. Viime keväänä ompeluseurassa joku kaipasi niitä ja olin aivan onnessani kun sain vaihdettua koko jauhesatsin kahteen patalappuun! Paaaljon hyödyllisempää mulle! 

Värjätty lanka on kirkkaanvalkoista Vuorelman Vetoa ja Kool Aid -värit tässä ovat olleet Mango ja Orange. Vyyhti on ensin dipattu Mangoon ja sen jälkeen kolmesta kohtaa Orange-liemeen ja tämä on askarreltu näköjään 30.12.2011. (Eikö mulla siihen aikaan ole ollut muuta tekemistä?!) Kämmekkäät ovat valmistuneet 14.7.2012 ja viime sunnuntaina, vähän yli vuosi niiden valmistumisen jälkeen, päättelin ja viimeistelin ne. Voijee, on tää neulepäiväkirja vaan kiitollinen kun nämäkin tiedot vielä löysin. :P

Lopetin lyhyen värjäysurani jo heti nousukiidossa ja hyvä niin. Näistä jäi ihan hyvä mieli. (Edelleen on pieni kasvivärjäyshaave, mutten silti ostanut sitä halpaa, isoa emalikattilaa kirppikseltä lauantaina.)


Ni mihin mun piti mennä?
Avery
Melissa LaBarre
The Plucky Knitter Plucky Rustic
Lincoln
4,5 mm
164 g


Eiko mää jäänkin kiepille tähän.

Tämä työ ei jää omaan kaulaan, mutta en taida uskaltaa kertoa oikeaa mielipidettä tämän neulomisprosessista, jos vaikka löydän tälle käyttäjän blogin lukijoiden joukosta. Mallia olin katsellut jo monta kertaa, että toi pitää joskus vielä tehdä ja sitten oli aika karmeeta huomata, että sen neulominen olikin aika raskastekoista..mutta taistelin valmiiksi, siitä pisteet! :) 

Ja mulla oli aika mahtava assistentti näissä kuvauksissa! Laastaripalkalla! 

Meille putoaaa-aaaaaa valon pisaroita.

(Noi pari kuvatekstiä temppuilee ja ovat miten sattuvat; en osaa enkä saa niitä nyt korjattua. Mur.)

6 kommenttia:

 1. Kauniita huiveja ja noissa kämmekkäissä on kyllä aika herkullinen väri :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos kiitos, herkkua ne taitaa lopulta kyllä ollakin. :)

   Poista
 2. Hei vaan, hauska blogi täällä. :) Millainen neulottava Bloomsbury oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaa! Kävin sullakin kylässä, aivan mahtava ote! Jee! Bloomsbury oli oikeen leppoisaa neulottavaa. Kuvio jäi kerrasta päähän ja loogiseksikin sitä voinee kutsua. Ainaoikee-fanina tykkäsin tietty muistakin osioista.

   Poista
 3. Onpa ihanaisia huiveja! Erityisesti tuo Bloomsbury. :-)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)