8/06/2013

Lisää korvamatoja!

Ei teistä kukaan varmaan enää muista näitä, mutta mää muistan ja ne pumpulinpehmeät pinkit pötköt oli saatava melkein heti puikoille. Vyyhdit eivät tainneet ollenkaan ehtiä laatikoihin makailemaan vaan raukkaparat pistettiin heti lihoiks. Sävyn nimi on Before you go-go, joten Whamin tahtiin on erinäisiä silmukoita tehty! Voi mitä vaate- ja meikkivinkkejä! 


Just pipoilma.

Ei siellä kukaan oikeesti ollu.

Mysteerinen "Isopää", joka viimeksi kommentoi sitä petroolin väristä Lovejoy-pipoa, joka siellä Massikan pukilla kuvattiin, ilmoittautui ja Isopään päätä lämmittää se pipo sitten ensi talvena. Mahtuu tukka ja kaikki. :) Koska malli oli kiva ja tätä pinkkiä lankaa jäi (loogisesti esittelen sen jämätyön tietenkin ensin), niin lisää rakkautta maailmaan ja toinen Lovejoy näki päivänvalon. Tein samalla koolla (no tietty!) ja ilman mittään muutoksia, mutta lanka on vissiin vähän ohuempaa tai käsialani hikisempää, niin tää ei ihan niin suurelta vaikuta. Isompi pieni tilasi tän itselleen, mutta koska pipo aina putosi päästä kun alaspäin katsoi, ei se ehkä ole talven rientoihin kuitenkaan sitten oikea valinta. Uutta pipoa puikoille!

Lovejoy slouch
Nerd Bird Makery
The Plucky Knitter
Plucky Cozy (merino/baby camel 90/10)
"Before you go go"
77 g
3,0 ja 3,5 mm
UUJEE.


Nyt alkaa olla liikaa naamoja kuvissa.

Ja mitä siitä suurimmasta osasta lankaa sitten tuli? No pinkki höttöpilvi! Maailma tarvitsee lisää lämmikettä ja lohtua. Mallina on siis tämä, mutta ohjetta paksummalla langalla on posotettu eteenpäin ja huivin kokokin kasvoi melkoisesti. Kapeita ja pitkiä huiveja mulla on riittämiin, mutta nyt onnistuin saamaan aikaan riittävästi leveyttäkin. Tämä menee takista kun neulalla kiinnittää. Malli aloitetaan neulomaan keskeltä eli yläkuvassa suunnilleen tuosta mun ristiselän yläpuolelta. Reunaan tehdään aina langankiertoja, jotka sitten myöhemmin poimitaan ja reunus neulotaan "normaaliin" suuntaan. Pyrin välttämään silmukoiden poimimista mikäli mahdollista, mutta koska tässä poimittavat silmukat olivat selkeitä langankiertoja eikä tarvinnut laskea mitään poimi-kolme-neljästä-tahtia, niin hyvinhän se meni. 

I-cord on kyllä niin piste iin päällä.

Jos oli uutta neulomissuunta tässä, niin myös päättelyyn halusin testata jotain poikkeavaa. Ohje neuvoi tekemään normaalin päättelyn, mutta ennen viimeistä kerrosta vaihdoin langaksi ohuemman ja värikin vaihtui ja päättelyn tein i-cordia käyttäen. Tiesin, että reuna varmasti vähän kiristää, koska langan paksuus muuttui niin radikaalisti, mutta eipä tuo nyt haittaa kyllä käytössä. Aika mukavasti asettui. 

Emmää kest.

Kesähuivi - Swinging triangles
Lili comme tout
The Plucky Knitter
Plucky Cozy (merino/baby camel 90/10)
"Before you go go"
i-cord päättely WM Pure 47 Ag
338g
5,5 mm
Talven varalle.

"Kyl noi raidat vähä näkyy."

Lankaa mulla oli siis neljä vyyhtiä, joista yksi oli selkeästi eri värjäyserää. Kun olin kolmatta vyyhtiä neulonut hyvän matkaa tähän, ajattelin varmuuden vuoksi ottaa neljännenkin käyttöön, koska yleensä se lanka loppuu just silloin kun ei pitäisi. Värieron vuoksi neuloin huivin viimeiset 20 kerrosta kahdelta vyyhdiltä raidoittaen, jotta ero ei olisi niin selkeä. Eikä se olekaan; ihan hyvin sekoittuu, vaikka halutessaan eron kyllä näkeekin. Lankaa jäi jäljelle vielä vajaat 50g, jotka nekin ovat jo muotoutuneet osaksi toista pipoa. Pienen pienet nöttöset laitoin purkkiin talteen, mutta jonkun pipon raidoiksi niidenkin kohtalo on vielä päästä. Oon aika iloinen langankäytön tehokkuudesta tässä tapauksessa. Aluksi mua häiritsi langan pieni pörhöisyys ja höttöisyys, mutta mitä enemmän tätä neuloi, sitä kivemmalta se tuntui. Ja käsittämättömän pehmeää pumpulia, miten sitä ei voisi vastustaa?!"Iha hyvä se o."

Vähän tuntuu siltä, että niitä naamakuvia oli tällä kertaa liikaa, mutta koska esille piti saada myös virallinen kuvausavustaja (ja välillä myös -kuvaajakin), niin niitä nyt vaan on. Vain toinen blogimaailmassa pyörivä voi tietää, mitä niissä kuvissa on tarkoitus kuvata ja olla! Ja voi ei, löysin vasta viimeisenä lomapäivänä tuon mun virallisen lomamekon! Onneksi edes silloin, koska eilen olisi jo ollut liian myöhäistä! 

Mulla oli muuten mielessä vielä yksi kielikuva tätä huivia varten, johon liittyi jotenkin pilven hopeareunukset, mutta emmää muista siitä sen enempää.

8 kommenttia:

  1. Kaunista! Tuo pipo piti laittaa heti jonoon, tulis aika ihanat syysmyssyt tytöille:) Tuollaista pitsimyssyä en ole tainnut ennen neuloakaan.

    VastaaPoista
  2. Ai miten nätti setti! :) Kesähuivi, joo, mutta on siihen varmana varastoitunut lämpöä syksynkin varalle. :)

    VastaaPoista
  3. Näimmäämuuten en sitä vielä ajatellutkaan. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)