8/01/2013

Sew many things

Periaatteessa en tykkää pienestä nysväämisestä ompelukoneen äärellä. Suuremmat linjat ovat mieleeni. Jos erehdyn ottamaan itselleni nysväämistä vaativia tehtäviä, koitan nysvätä sitten kunnolla, ettei tarvitse sitä ärhellystä ihan turhan takia harrastaa. Määrä ei toivottavasti korvaa laatua, luotan omaan praktiikkaani jo näissä. :D

Hello Kitty meni metsään.

Siis nämä pussukat. Oon näiden ompelua harrastanut jo hyvän tovin ja aina kun hommaan ryhdyn, syntyy niitä useampi kerralla. Tällä kertaa taisi olla yhdeksän kappaletta samaan aikaan työn alla. Leikkaaminen ja sopivan värisen vetoketjun valitseminen on aina se haastavin ja ehdottomasti aikaa vievin osuus! Mulla oli tavoitteena loman aikana viettää edes yksi valoisa ompeluyö - no, muuten onnistui, mutta aika pimeetä on jo ulkona! Oho! 


No on nää hellyyttäviä!

Etsy on täynnä ihania japanialaishenkisiä kankaita. Hello Kitty iskee nuoremman polven lisäksi myös vanhempaankin, ei näitä vaan voi olla silittämättä. :) Nää oli semmosia pieniä jämäpaloja, joita tilasin ja niistä juuri ja juuri sai tuon kokoiseen pussukkaan toisen puolen tehtyä. Kahta samanlaista ei siis ole enkä taatusti enää löydä tuota nättiä mustavalkopunaista HK-kangasta uudelleen, vaikka miten etsisin. Farkku on kierrätettyä ja samoin pussukoiden vuoret, joihin on käytetty vanhoja lakanoita.Aito meandipilvikopio.

Pussukoissa on vuoren lisäksi kolmas kangaskerros fleeceä tukevoittamassa pussukkaa. Kankaat ovat osin kierrätettyjä, mutta tällä kertaa osin siis myös uusia. Kun olin kaikki kahdeksan pussukkaa leikannut päällisten osalta ja pilkoin juuri fleeceä palasiksi, sain idean pilviapplikaatiosta. Päälliskankaat piti uudelleen ottaa esiin, että sain heti kokeiltua tätä! Joo, tykkään! Rakas Pfaffini toimi koko setin ajan täysin moitteettomasti, paitsi siinä vaiheessa kun piti ommella kiinni viimeistä kääntöaukkoa viimeisestä pussukasta. Alalanka katkesi koko ajan ja useamman kerran. Meinasin jo tarttua neulaan ja ommella aukon käsin umpeen, mutta kokeilin vielä vaihtaa uuden neulan koneeseen ja sillä se sitten korjaantui. Musta tuntuu, että vaihdan koneeseen neulaa tosi usein..onkohan mulla joku väärä tekniikka sen käyttöön vai kuluuko ne oikeasti noin nopeaan ja tyrinkö mää aina vetoketjujen kanssa. Kieltämättä se kyllä huristaa tasaisemmin ja nätemmin aina uuden neulan kanssa.


Oi Eva!
Tässä kuvassa ei ole vissiin juuri mikään oikein.

Sain jokin aika sitten kutsun tulla seuraamaan neulekoneen asennusta ja langoittamista. Se oli aikamoista säätämistä aikamoisen hikisissä tunnelmissa ja heti kun mää poistuin sähläämästä paikalta, se saatiin toimintavalmiuteen ja töihin! :) Kone purettiin jokseenkin uutena paketista, vaikka on alunperin ehkä jostain 70-luvulta. Osatkin olivat vielä muovipusseissa iskemättöminä. Ajatuksen tasolla houkuttelee veivata tän kanssa joku kirjoneuletyynyliina, jos joskus tätä pääsen kokeilemaan, mutta mutta..olisko ne puikot kumminkin paremmat mulle.

Periaatteen nainen taitaa tehdä vihreälle sukalle toisen värisen parin! Kiitos ehdotuksistanne!

Ja vielä! Olin eilen tooodella reipas ja kuvasin kaikki lankani! Hullun hommaa, mutta halusin saada langat kirjattua Ravelryyn. Tämäkin oli mun lomatavoite. Joukosta puuttuu muutama kerä 7Veljestä sekä mahtavat Zelda's dippinsin langat, joita en vielä saanut aikaiseksi kirjattua. Ja ne jämät; ne tietty puuttuu ja niitä varmaan eniten on. :D (Ja hei apua toi yksi laatikko telkkaritason alla..sinne mä en muuten kurkannut.) Teille, jotka Ravelryssa olette, olkaa hyvä: *kliks*

8 kommenttia:

 1. Upeita kankaita ja vau, mikä lankavarasto:)
  Mulla on joku ongelma tuon ompelukoneen kanssa, kun en edes halua koskea siihen, vaikka oikeasti haluaisin osata.. edes pikkuisen. Ehkä joku päivä mä opettelen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne ompelukoneet pohjimmiltaan ihan kilttejä, kannattaa tutustua.

   Poista
 2. Ihania ompeluksia! Ja voi veljet tuota lankakuvauksen reippautta. Täällä joku ihan vihertää kateudesta... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvii hei olla reipas ko kerran, jatkossa pääsee paljon pienemmällä! :) Kiitos. :)

   Poista
 3. On siinä kiva pussukka (ja vyyhti ;)) poikineen! Neulekoneella neulominen on kiinnostanut pidemmän aikaa, mutta kyllä siinä realismi iskee aina, kun näkee vilauksenkin siitä langan asettelusta. Mut varmaan saisi irroittaa laitteesta kuin rastaan verkosta, jos erehtyisin koskemaankaan... ;D

  VastaaPoista
 4. Mullakin on vanha neulekone. Piti tehdä perusteellinen huolto, oli vuosien varrella menny pölyä täyteen. Mukavaa hommaa, jos ei olisi lahkeessa roikkuvaa vuosikasta mukulaa:) Niin ja ihania pussukoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne mukulat semmosia kultia; neulekoneen äärestä kannattaa ne ainakin jossain määrin pitää etäällä, mutta toisaalta jos siihen kelkan heilutteluun itte kyllästyy, niin onhan niistä apuakin sitten. (ai nou, tuntuu varmaan susta vielä melko etäiseltä. o_O)

   Poista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)