8/13/2013

Mä silmiäni usko en, kun se tyttö teki sen.

Vaatetuttaa ja paidatuttaa ja takituttaa. Se, että keskeneräisiä töitä alkaa jo kasaantua niin, että kohta tarviin lisää projektipussukoita (ja miten paljon niitä mulla onkaan!) ei ollenkaan paina takaraivossa, kun selaan iltaisin takkimalleja silmät sikkuralla. Lisäksi mua painaa se, että vaikka aluksi tämä seuraavaksi puikoille hamuava lanka oli jotain jee ja jipii ja iih ja uuh, tuntuu se tällä hetkellä ihan väärän väriseltä. Emmää oo yhtään ruskea! Halusisin nyt olla harmaa tai keltainen tai sininen! Ja en haluaisi olla enää langanostolakossa! (17 päivää se kestikin se hyvä moodi!)

Wollmeisen värit vaihtelevat joidenkin värien suhteen todella paljon riippuen siitä, onko kyseessä DK-lanka vai "normaali" ohuempi. DK-vahvuisessa ei ole niin vahvaa käsinvärjäysefektiä vaan ne ovat sävyltään melko tasavärisiä, solideja. Tykkään Jetonista värinä ihan kauheasti mutta sitten kun mulla oli sitä paidallinen DK-vahvuisena, sävy sai jossain vaiheessa pläääääh-maineen. Tää on niiiin tasainen ruskea. Neitsytöljy eli Olio Vergine on toinen mun sävy ja se taas on ilahduttavan samanlainen molemmissa vahvuuksissa. 

Pyydän nyt apuanne, kanssaihmiset. Mitä minä teen tämän Jeton-läjän kanssa? Ihan tyhjästä ei teidänkään tarvitse lähteä, mulla on jotain ideoita pohjalla. 

1) Myyntiin koko läjä ja mietitään lakon jälkeen jotain sopivampaa väriä

2) Koita vaihtaa. Joku maailmassa varmaan just etsii neljää Jetonia DK:na ja sillä olis just tarjota Olio Vergineä tai vaikka hiirenharmaata tilalle. (Tästä aiheutuu se ongelma, että mulla olisi paitamäärät tätä väriä jokaisessa wm-vahvuudessa..öö, ei järkeä, totta, mutta olispa hieno setti!)

3) Neulo ne, kyllä sää pystyt siihen, vaikka koko rojetki tökkisikin kun miettisit tyhmää väriä. Ajattele lopputuotetta! Siirry kohtaan 5; kuvien alle.

4) Ei se keskeneräisten loppuunsaattaminen mitään olis?

Hirveitä ongelmia mulla, muuten.


Türkis

Natur

Safran

5) Voi mallin valitsemisen vaikeus!

Oon miettinyt tän niin, että voisko tylsän värisestä langasta saada kivemman jos tekis edes raitoja, että työssä olisi enemmän juttua; raitojen tekeminen kun vaan on niin mukavaa. Olis yks semmonen Robin, josta mää voisin kertoa teille. Se on raitainen, siinä on lepakkosiivet, pitkät hihat ja somasti roikkuva helma. 

Kuva lainattu, copyright Josée Paquin.

Ollapa matematiikkaorientoitunut, niin kirjoittaisin tähän kaavaan seuraavaksi että tämän mallin valinnasta aiheutuu yo. kuvien mukainen ongelma - mikä raitaväriksi tähän?! Sinistä, keltaista vai semisti rauhallisempaa valkoista? 

Vai onko tuo hyvä malli sittenkään? En ole ikinä neulonut vaatetta, jossa olisi jonkinasteisesti pitsi mukana kuvioissa, joten voisko hakea ideaa sittenkin näistä:

Cape Cod
Kuva lainattu, copyright BabyCocktails
Neon
Kuva lainattu, copyright Joji Locatelli
 
Something Silver
Kuva lainattu, copyright Veera Välimäki.

..laatikossa ne langat ainakin ahdistaa ihan kamalasti, jotain pitää tehdä! Nythetipian. Ja nythetipian pitää töihinkin jo lähteä. Mukavaa päivää, ystävät. Ihanaa, että käytte täällä. :)

11 kommenttia:

 1. Apua, mä oon koko kesän halunnut joko Jetonia tai Olio Vergineä paidallisen tai villatakillisen! Ite tekisin Robinin luonnonvalkoisen kanssa, kun nyt tuntuu tollaset luonnonvärit silmään parhailta. Ja Robin mullakin muistaakseni jonossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen olis musta luonnollinen valinta ton pariksi, mutta onko se sitten liian tylsä ja..hmm, odotustenmukainen.

   Poista
  2. Niin, voi olla vähän tylsä mut mun mielestä herkullinen yhdistelmä. Tää on nyt kyllä ihan mun joku päähänpinttymä, kun itelleni haluisin just jonkun vastaavan värisen paidan. Sellasen, mistä tulee mieleen jäätelö, siirappi ja pähkinät. Koko päivän oon selaillu lankakauppoja läpi, vaikkei olis edes rahaa ostaa... Mutta siis, kaikki nuo värit näyttää yhdessä oikein hyvältä.

   Poista
 2. Hirveä kiusaus sanoa että tosi rumia vyyhtejä myy ne äkkiä miulle :D

  entarvitselankaaebntarvitselankaa...

  Jos kaksvärisen haluat niin mie yhdistäisin ehdottomasti tuon Safranin kanssa. Toisaalta yllä olevista malleista Something Silver on kaunein...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Safran on ehkä munkin ykkössuosikki! Ehkä nää kohta on myyntilistalla, jos en osaa päättää?

   Ja hei, se "om" on aika hyvä lause kun sen lausuu silleen pitkään ja rauhallisesti ja hitaasti ämmää venyttäen.

   Poista
 3. Mullakin on ongelma ruskeitten värien kanssa, mutta huomaan, että vähitellen jotkut sävyt alkaa jo näyttää hyvälle. Niin kuin tuo Jeton. Raidathan on aina ihania, mutta äänestän kuitenkin Neonia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meen hengaan sun blogiin, jos se mun ruskee muuttuis siellä hyvännäköiseks. :)

   Poista
 4. Valitsen kohdan 3 ja siirryn kohtaan 5 = Robin.

  Rehellisyyden nimissä ensin kävi mielessä sama kuin Emmallakin... :D

  VastaaPoista
 5. Arvaa mikä kappale soi aina päässä kun näkee tämän postauksen otsikon (ja se osuu silmään aina kun käyn omassa blogissani, koita nyt äkkiä tehdä uusi postaus :D)

  Vastaukseni on: Robin sinisillä raidoilla, talveen tarvitaan väriä.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)