4/22/2013

Kainossa kainosti kerran

Onni on kuulua ompeluseuraan! Sain kutsun päästä mukaan yhden jäsenemme ammattiin liittyvän porukan seurassa mukaan yhdelle tutustumisretkelle. Retki ei suuntautunut kovinkaan kauas eikä paikka ollut minulle tuntematon, mutta silti olin heti innolla mukana. :)

Tuubihuivi jokavärissä, kiitos.


Kaino on köyliöläinen kahden naisen neuleyritys. Se syntyi vuonna 2010 kun parturi-kampaaja ja toimittaja-valokuvaaja päättivät hankkia vanhan neuleyrityksen neulekoneet ja lähtivät täyttämään kauppojen hyllyjen neulevaatelokeroita. Kankaat neulotaan ja vaatteet suunnitellaan ja ommellaan Köyliössä ja tämä vaatemerkki on aidosti suomalainen ja kotimainen. Langat he ostavat ulkomailta, mutta koko tuotanto on muuten eteläisessä Satakunnassa. Perinteisestä neulevaatteesta Kainot erottuvat edukseen; täällä eletään tätä päivää ja todennäköisesti jopa vähän etuajassa! Kuitenkin toimintaa leimaa  naisten omien sanojen mukaan positiivisella tavalla vanhanaikaisuus - vaatteet tehdään kestämään ja käsityön osuus työstä on suuri. Tykkään!


Ollapa tämmönen naulakko ja henkarit kotona! 

Mää rakastan näitä värejä ja tätä iloisuutta, joka tästä kaupasta huokuu. Ihailen naisten rohkeutta lähteä ihan toisesta työstä tekemään jotain näin mahtavaa! Ja se, että nämä oikeasti kaikki tehdään alusta asti siellä kaupan takahuoneessa, oi oi. Suomen rajatkin on jo ylitetty ja Kainon naiset olivat mukana tänä vuonna New Yorkin muotiviikolla! Paloni avasin pop up -storen muotiviikkojen ajaksi New Yorkiin ja kainolaisetkin olivat siellä mukana 36 muun suomalaisen suunnittelijan kanssa. Awesome. :)


Voisko näistä neuloa jotain?

Pääsimme kierrokselle myös tuotantotiloihin, jotka siis sijaitsevat Kaino-kaupan yhteydessä. Neulekoneita oli useampia ja viihdyttävänä yksityiskohtana totesin, että koneiden ohjelmat on tallennettu C-kaseteille. :) Värikkäitä lankakasoja oli jokapuolella. Neulevaatteet on valmistettu pääasiassa joko luomupuuvillasta tai merinovillasta, mutta olipa siellä myynnissä silkkivillainen sudenkorentoleninkikin. Linnan juhlissa nähtiin viime vuonna myös yksi kainolaisten taidonnäyte - tässä linkki kuvaan. Puku koruineen oli esillä (takahuoneessa :D) myös myymälässä. 


Tuleville kainolaisille

Naisten vaatteiden ja asusteiden lisäksi myynnissä on myös lasten neulevaatteita, pipoja, peittoja, tyynynpäällisiä  ja koruja. Lahjaideoita on vaikka miten! Vaatteista en tullut napanneeksi kuvia, mutta värikkäitä ja kauniita ne ovat! KG! Varsinaista nettimyymälää Kainolla ei ole, mutta Facebookin kautta voi ostaa heidän tuotteitaan ja lisäksi jälleenmyyjiä löytyy ympäri Suomen. Raumalla Kainoja löytyy Busstopista ja netin kautta näitä voi ostaa mm. Palonin nettikaupasta (joka on sulki ja uudistumassa juuri nyt) ja osoitteesta ipanainen.fi. Kaino-kaupan osoite Köyliössä on Köyliöntie 2.

Tuubeja - ehkä vaiheessa.

Jos joku kuvittelee, että tää on joku maksettu mainos, niin ei. Kaukana siitä. Kysyin, että saanko blogata tästä ja luvan sain, jossen käsittele kuviin tai naamoihin mitään ylimääräistä. Päätin olla kuvaamatta naamoja, ettei tule kiusausta punaisten nenien tai silmien maalaamiseen. Tuotantotiloista löytyi pöydiltä toinen toistaan värikkäämpiä kasoja ja voi miten mää olisin halunnut pemottaa niitä pöytien alta löytyviä kekoja! Jämälaarit! Voi apua ne laatikot olivat houkuttelevia! :) Voih ja voih!

Kuvan kasasta tuubihuiveja löysin myös itselleni sopivan. Arvoin pitkään ylimmäisenä näkyvän turkoosivuorisen mustavalkoisen tuubin vai sitten sen turkoosin, jonka käteen jäi, välillä. Valinnanvaikeus iski tuolla joka puolella! Menin tuubin kanssa myymälän puolelle, että saako tän ostaa ja jep, se pino oli sattumalta jo päätelty, niin ei tarvinnut itse alkaa hommiin.


Oot niin oikeessa, ankkaseni!

Kesäkoru #1

Illan ohjelmaan kuului myös pieni väkerrystuokio. Neuleputkilokoruja oli myymälässä myös myynnissä, mutta pääsimme kokeilemaan näiden tekemistä myös itse. Putkiloon pujoteltiin helmiä, jotka oli purettu semmosesta autonpenkin helmipompula-istuimesta, joka oli löytynyt jomman kumman kainolaisen appiukon autotallin seinältä. Kierrätystä, jippii, ja sit pujoteltiin ja solmittiin ja pujoteltiin ja solmittiin ja sit vähän erikeepperiä ja valmis! Tein itte ja säästin. :D

Kiitos E:lle kun kutsuit mukaan ja kiitos kainolaiset kun saimme tulla nurkkiinne hetkeksi pyörimään ja tutustumaan. Teillä oli ihana tunnelma. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)