4/12/2013

Raitahuivit, osa 2.

Voitteko uskoa - kaikista näistä päivistä niin juuri eilen töissä soi radiosta Rakkauden haudalla?! Mulla vilisti päässä ja silmissä Helmiä ja sikoja ja pirtanauha ja kuteet ja loimet. Hassu tunne. :) Mä olin kolmen ensimmäisen päivän tekstit suunnitellut ja pohjustanut ja aamuisin ei ole muuta tarvinnut tehdä kuin klikata teokset eetteriin. Luulin, että kiire tulee lopulta, mutta löysinhän mää vielä nää yhdet julkaisemattomat kuvat. Taas on yks päivä voitettu.

Nyt mää tajusin tässä samalla, miksen näitä kuvia ole julkaissut, mutta menköön ny. Ootteko nähny vinompaa horisonttia ikinä? Kuvankäsittelypalvelua, anyone?Nousukiito

Senkin mä olen täällä ehtinyt jo kertoa, että tykkään kuin hullu puurosta Veera Välimäen suunnittelemista raitahuiveista. Stripe Study Shawleja oon tehnyt neljä, joista uusimmat kaksi täällä tänään esittelyssä. Kaksi vanhempaa näistä ovat menneet joululahjoiksi jouluna 2011. 

Stripe Study Shawl #3
langat: Handun erikoinen "totinen sitruuna";
langassa mukainen hopeinen kimallus ja raitoina käytetty
Madelinetosh Tosh Merino Lightia "Silverfox",
The Plucky Knitter Primo Fingering "Flannel",
Wollmeise Pure "47Ag"
puikko: 3,75mm Knit Pro Nova Metal
menekki yht: 143g
erikoista: Testasin päättelyyn tätä tekniikkaa. Toimii!


Ja taivasta tässäkin tavoitellaan

Stripe Study Shawl #4
langat: Barka Fonal Vasàrnap merino-kashmir 80/20; harmaa
Wollmeise Pure "Natur"
puikko: 4mm Knit Pro 
menekki yht: 121g
erikoista: Harmaa lanka on tuliainen Unkarista; unelmanpehmeää.
En raaskinut aloittaa uutta kerää, joten reunus on ohjeen
mukaista reunaa kapeampi.


Pingotuksella saa käsialan tasoitettua!


Tämä puukasa on oikeasti jo pienentynyt. Daideellista

Viime vuonna tämä huivi, Color Affection, taisi olla suosituimpia malleja Ravelryssa. Tällä hetkellä siellä näyttää olevan 8424  projektia kyseisestä mallista - ja miten paljon niitä oikeasti mahtaa olla kun esim. nämä mun huivit eivät siinä porukassa ole! Suunittelija on sama Veera. Huikaiseva malli! Pelkkiä raitoja ja ainaoikeaa, mutta silti vaikka mitä. Nää molemmat ovat mun suosikkihuiveja, pitkiä ja pehmoisia. :)

Ylimmän kuvan siniturkoosi versio on tilattu mysteerisettinä suoraan The Plucky Knitterilta. Tiesin siis etukäteen, että saan kolme vyyhtiä lankaa, mutta värit tulivat yllätyksenä. Hyvin oli värit valittu. Toinen huivi on neulottu varastolangoista; sattumalta siellä oli noinkin kiva yhdistelmä Tosh Merino Lightia. 

Color Affection #1
lanka: Madelinetosh Tosh Merino Light
"Calligraphy"
"Composition book grey"
"Nutmeg"
Menekki: 219g yht.
Puikko: 4mm Knit Pro, päättely 6mm

Color Affection #2
lanka: The Plucky Knitter Primo Fingering
"Icey Audrey"
"Flannel"
"Poppycock"
Menekki: 220g yht.
Puikko: 4mm Knit Pro, päättely 6mm


Näitä vois pistää puikoille lisää aina ja joka päivä ja varsinkin kun mieltä vaivaa suuri kaiho aloittaa koko ajan jotain uutta työtä. Tätä mallia suunnitellessa saa hipelöidä lankojakin niin paljon, että melkein pelkästään senkin takia tää on kiva malli. :) Tavoitteenani on saada teille kuitenkin sunnuntaiksi valmiiksi taas Jotain Ihan Muuta. 

Ihan kiva työ, mutta nauruun meinaa tikahtua kun sitä tekee. :D Sopii hyvin perjantain tunnelmaan.

5 kommenttia:

  1. Kääk, ihania! Tykätään näköjään samoista malleista, mä en vaan ole ehtinyt toteutusvaiheeseen vielä. Langat on odottamassa, ehkä molempiin malleihin. Vaikken oo vielä ohjeitakaan ostanu. :)

    VastaaPoista
  2. Kävin ihailemassa näitä huiveja jo aiemmin, ja on kyllä myös mun suosikkeja:) Joskus mä lupaan tehdä tuon Color affectionin, pitäis vaan päättää värit.

    VastaaPoista
  3. Lohduttavia nuo keskeneräiset työt! Ja aivan ihania raitahuiveja :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)