4/21/2013

Lauantaina

Miten mukavaa, ei mitään ohjelmoitua koko viikonloppuna. Hampaat olen pessyt, mutta peiliin en ihan varmasti ole kurkannut kahteen päivään ja housutkin on sen näköiset (että Lammelaan nyt aina voi mennä) että kuuluisivat johonkin muualle kuin ylle. Vältän viikonloppuisin koskemasta meikkipussiin ja hiuksetkin ehtii pestä vielä ennen arkea. 

Voi miten kivaa. 

"Kuiemmää haa niit valhii näihi?"

"Tässon sit molemmat sun ja iskän kimput."

Se on kukkafanin sesonki alkamassa ja pihalla ei ehdi uusi sinivuokko aueta kun se on jo yöpuvussa käyty nappaisemassa maljakkoon. Näiden kavereiksi on sittemmin ilmestynyt jo leskenlehtiä ja jotain nimetöntä violettia liljamaista kukkaa. Kukaan (=minä) ei muista tyhjentää näitä laseja ajoissa ja hetken päästä nämä seitsemän pikkulasia ovat likoamassa tiskialtaassa, että ne kuolleet kasvinosat irtoasivat lasin seinämistä.


Pähkinät jäivat tällä kertaa murskaamatta. Oho.

Mysli pääsi loppumaan, joten saavillisen pyöräytin ohjeella sitä-sun-tätä. Perusohjeeni on tämä mainioksi todettu pohja, mutta mainiosti tänne menee joukkoon lese- ym. pussienloput ja rusinoitakin voi vaihdella vaikka karpaloihin tai kuivattuun banaaniin tai mihin vaan tai jättää kuulemma jopa pois! Rasvaksi voi kookoksenystävä käyttää kylmäpuristettua kookosöljyä, mutta sitten mysli ei kestä kovin kauaa säilytystä. Kookosrasva tuntuu tässä muodossa härskiintyvän jokseenkin nopeasti. Ja oliiviöljyn voi korvata kotimaisella rypsiöljyllä, sekin toimii!


Voinkhmää ottaa tän?

Tämmää kato laitan sit siihen keskelle! Misä se keskikohta o?

Tutkailin vähän varastojani ensi viikon varalle, koska silloin tarvitaan helmiä ja sen semmosia. Apulaiset olivat paikalla ajatusta nopeammin - nyt on äitienpäivälahjoja ja omia korujakin jo tehty. Mun pitää opettaa niille pihtien ja kiinnityshelmien käyttö, niin materiaalivalikoimat moninkertaistuvat. Puuhelmiä pujoteltiin kuminauhaan ja se se vasta ärsyttävää oli kun se langanpää rispaantui ja aina piti olla saksia etsimässä. Vaijerin kanssa olis niin paljon helpompaa!


tididididididitidididididi - bätmäään?

Loppuun piristys lauantain iltapalapöydästä. Mummulan trampoliini vei voimat ja maanittelin pienempää ottamaan "edes kaksi haukkua" että jaksaa nukkua. Ok, en tarkentanut, mistä kohden leipää olisi hyvä haukata ja kohta pöydän päästä katseli ruispuikulanaamion takaa yksi hyvin väsynyt lapsi. Etutukka voissa nukkumaan.

Kohti uutta viikkoa - retkiesittely on vielä kesken, mutta kyllä se sieltä tulee. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit merkin itsestäsi. :)